Tre personer i en pickup.

The Miseducation of Cameron Post

Vi ønsker elever i ungdomskolen velkommen til skolekino under Oslo/Fusion filmfestival, der vi utforsker temaer knyttet til identitet og seksualitet.

Cameron Post går på videregående og er forelsket i en kvinnelig medelev. Når de tas på fersken i et intimt øyeblikk på skoleballet sender hennes dypt kristne tante henne på en «pray the gay away»-leir. På leiren blir Cameron venn med Jane Fonda, som er oppdratt av hippier, og Adam, som ikke er bundet av ideen om ett kjønn. De bygger ett dypt vennskap midt i en verden som gjør det den kan for å bryte dem ned. Et gripende drama ispedd humor, som aldri skyr vekk fra alvoret som ligger i det å ikke få lov til å leve livet sitt i tråd med hvem man er.

Gjester: Alazander Jasmin Sanati og Tristan Jørgensmoen Åsvestad.

Alazander og Tristan sitter i styret i Skeiv Ungdom Oslo Viken. Her jobber de tett inn mot ungdom som føler at de faller utenfor det heteronormative samfunnet, blant annet ved å skape trygge møteplasser slik som de du ser i denne filmen.

Tematikk:

Normer, fordommer, oppvekst, identitet.

Påmelding:

Skolevisningen er gratis. Reserver billetter på epost til sita.jacobsen@nfi.no, der du oppgir skolenavn, antall elever, antall lærere. Vi bekrefter bestillingen.

Teknisk informasjon om filmen The Miseducation of Cameron Post
Attributt Verdi
Spilletid 2t 0m (120 minutter)
Produsert USA 2018
Regi Desiree Akhavan
Skuespillere

Chloë Grace Moretz, Sasha Lane, Forrest Goodluck, Jennifer Ehle, John Gallagher Jr.

Tale Engelsk
Tekst Norsk
Aldersgrense 12 år
Visningsformat DCP
Bildeformat 1.85:1
1.85:1