En kvinne står med vann til anklene og en lang pinne i hendene. Rundt om kring er andre mennesker som ser ut som de leter etter ting i vannet. I bakgrunnen sees hus på lange påler.

The Mirror Never Lies

Melankolsk og velspilt om relasjoner, fiskerlivet og havet.

Kamila Andinis debutfilm The Mirror Never Lies følger Pakis, ei ung jente fra den sjønomadiske bajau-minoriteten i Indonesia. Far til Pakis er tapt på havet, og moren hennes sliter med å få endene til å møtes i hans fravær. Uten noe ordentlig svar på hvor faren hennes er, og dermed ute av stand til å akseptere at han er borte, strever Pakis med å håndtere sin nye tilværelse og forholdet til moren. Når en fremmed kommer til den lille fiskerlandsbyen deres for å forske på delfiner og leier seg et rom hos dem, blusser konflikter opp.

Gjennom blikket til ei ung jente, overbevisende gestaltet av den unge hovedrolleinnhaveren Gita Novalista, gransker filmen det personlige dramaet som utspiller seg på havets scene. Den sakte, men sikre strupingen av fiskerfolkets levevis gjennom forurensningen av verdenshavene er også et sentralt tema. Med storslåtte sjølandskaper vever Andini et behersket, melankolsk bilde av mikrokosmoset i en bajau-landsby. Havet er som en egen rollefigur å regne – sjelden ute av syne, både som sted og sentral metafor. Som havet er også alt annet i konstant endring. Noen av disse endringene er vonde og irreversible: En forelders død. Ødeleggelse av økosystem. Å vokse opp. Imidlertid vil The Mirror Never Lies også minne oss på at havet binder oss sammen, og gjennom samhold finner vi styrke.

Teknisk informasjon om filmen The Mirror Never Lies
Attributt Verdi
Spilletid 1t 40m (100 minutter)
Originaltittel Laut Bercermin
Produsert Indonesia 2011
Regi Kamila Andini
Medvirkende

Atiqah Hasiholan, Reza Rahadian, Gita Novalista

Tale Indonesisk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 12 år
Visningsformat DCP

Se mer av