Mennesker som løper i snø.

The Grizzlies

Dette er en engasjerende og hjertevarm film om hvordan et lite inuittsamfunn i Nord-Canada forvandles – ved hjelp av lacrosse! Filmvisning med besøk av regissør og skuespillere.

I spillefilmen The Grizzlies forteller Miranda de Pencier med humor og innsikt den sanne historien om hvordan ballspillet lacrosse endret livene til en gjeng tenåringer i et lite urfolkssamfunn i Nord-Canada.

Det lille inuittsamfunnet Kugluktuk i det kanadiske territoriet Nunavut hadde i flere tiår slitt med store sosiale problemer som overgrep, rusmisbruk og fattigdom. På begynnelsen av 2000-tallet skapte Kugluktuk internasjonale avisoverskrifter – nå hadde det lille samfunnet Nord-Amerikas den høyeste selvmordsraten blant ungdom. Dette ønsket en av lærerne på den lokale ungdomsskolen å gjøre noe med – og starter derfor lacrosse-laget The Grizzlies.

Med spillefilmen The Grizzlies forteller Pencier den utrolige historien om hvordan idretten endret et helt samfunn, og hvordan de klarte å få bukt med den høye selvmordsraten blant ungdom. Med seg på laget har hun blant annet produsenten Stacey Aglok MacDonald, som selv opplevde å vokse opp i Kugluktuk i den tunge tiden før skolelaget The Grizzlies kom på banen. Filmens lydspor inkluderer flere kjente artister fra Nord-Canada, som Tanya Tagaq, The Jerry Cans, og DJ Shub, som alle har gjestet Norge.

Det har vært viktig for Pencier å bruke lokale skuespillere – flere av ungdommene som medvirker i spillefilmen har opplevd problemstillingene som gjenspeiles i historien. De unge kvinnene Emerald MacDonald og Anna Lambe spiller to av filmens hovedroller, Miranda og Spring, og dette er deres aller første filmroller.

Miranda de Pencier

Møt regissør Pencier og to av filmens skuespillere

Regissør Miranda de Pencier og skuespillerne Emerald MacDonald og Anna Lambe er til stede på visningen 21. november.

Arrangementet er et samarbeid mellom Cinemateket og Canadas ambassade.

Inspirational. Globe and Mail
Transcendently moving. The Hollywood Reporter
Teknisk informasjon om filmen The Grizzlies
Attributt Verdi
Spilletid 1t 42m (102 minutter)
Produsert Canada 2018
Regi Miranda de Pencier
Skuespillere

Jack Anawak, Fred Bailey, Seth Burke, Mary Buscemi, Tantoo Cardinal

Tale Inuitt og engelsk
Tekst Engelsk
Visningsformat DCP

Samarbeids­partnere

Se mer av