Mann på motorsykkel.

The Good, the Bad, the Weird

Vinneren tar alt i dette western-eventyret hvor tre lovløse menn slåss mot hverandre for å få kloa i et skattekart – og dermed sikre seg evig rikdom.

The Good, the Bad, the Weird spiller hemningsløst på Sergio Leones klassiker fra 1966 med Clint Eastwood i hovedrollen, men i denne nyvinningen er handlingen lagt til ødemarken i regionen Mandsjuria på 1930-tallet. Lovløsheten rår, etniske grupper ligger i strid med hverandre og bandittlederen The Bad prøver å få tak i et skattekart fra en japansk embedsmann. Togrøveren The Weird kommer ham i forkjøpet, før den kompromissløse dusørjegeren The Good entrer scenen for å ta rotta på The Bad. I det hektiske, uforutsigbare og ikke minst blodige oppgjøret som følger, blander både lokale røvere og den japanske hæren seg inn. Hvem av de tre vil overleve og kunne gjøre krav på skatten?

Kim Jee-won har ufortjent havnet i skyggen av landsmenn som Park Chan-wook og Bong Joon-ho. Han har levert stilsikre filmer i flere sjangre, fra absurde komedier til grøssere, og han avsluttet Film fra Sør i 2017 med spionthrilleren The Age of Shadows. I The Good… gjør han virkelig alt for å underholde: Her avløses overveldende action-scener av rein slapstick-humor i et forrykende tempo.

Kim Jee-won (f. 1964) er en av Sør-Koreas fremste nålevende filmskapere. Filmene hans er ofte svært stiliserte, detaljrike – og voldelige. Kim er kanskje mest kjent for A Tale of Two Sisters (2003) og I Saw the Devil (2011). Hans siste film, The Age of Shadows, var avslutningsfilm på Film fra Sør i 2017.

Teknisk informasjon om filmen The Good, the Bad, the Weird
Attributt Verdi
Spilletid 2t 9m (129 minutter)
Originaltittel Joheunnom nabbeunom isanghannom
Produsert Sør-Korea 2009
Regi Kim Jee-won
Skuespillere

Song Kang-ho, Lee Byung-hun, Jung Woo-sung

Tale Koreansk
Tekst Norsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat DCP