Nærbilde av Marsha P. Johnson med sminke og hårpynt.

The Death and Life of Marsha P. Johnson

Vi ønsker elever i ungdomskolen velkommen til skolekino under Oslo/Fusion filmfestival, der vi utforsker temaer knyttet til identitet og seksualitet. Til filmen får vi besøk av Begard Reza som er generalsekretær i Salam og Luca Dalen Espseth, en av Norges ledende transaktivister.

Marsha P. Johnson regnes av mange som en del av opphavet til Pride-bevegelsen og en av hovedpersonene bak Stonewall-opprøret i New York i 1969. Hun er også en av grunnleggerne av S.T.A.R. (Street Transvestite Action Revolutionaries), et politisk kollektiv som skaffet boplass og støtte for unge hjemløse skeive og sexarbeidere på 70-tallet. Dokumentarfilmen tar utgangspunkt i aktivist Victoria Cruz sin etterforsking av Marsha sin død i 1992 for å fortelle hennes historie.

Gjester: Begard Reza og Luca Dalen Espseth.

Begard Reza er generalsekretær i Salam, en antirasistisk organisasjon for skeive med muslimsk bakgrunn. Hun har lang fartstid med skeiv aktivisme, ungdomsarbeid, ytringsfrihet og likestilling gjennom blant annet Skeiv Verden og i kurdisk frihetskamp.

Luca Dalen Espseth er en av Norges ledende trans-aktivister og er blant annet kjent for mange gjennom NRK-dokumentaren Mann uten penis.

Tematikk

Kjønn og identitet, normer, aktivisme, skeiv historie.

Påmelding

Reserver billetter på epost til sita.jacobsen@nfi.no og oppgi skolenavn, antall elever, antall lærere. Vi bekrefter bestillingen.

Teknisk informasjon om filmen The Death and Life of Marsha P. Johnson
Attributt Verdi
Spilletid 2t 15m (135 minutter)
Produsert Hellas, USA 2017
Regi David France
Skuespillere

Kurt Wolfe, Sue Yacka, Catherine Shugrue Dos Santos, Victoria Cruz, Marcus Maier

Tale Engelsk
Tekst Norsk
Aldersgrense 12 år
Visningsformat DCP
Bildeformat 1.78:1
1.78:1