Mann ble blått skjegg, dekket av sminke og blomster.

The Cockettes

Nyrestaurert utgave av dokumentaren om midnight musical-fenomenet The Cockettes.

På nyttårsaften 1969 tok en praktfullt glorete gruppe hippier over scenen i San Franciscos Palace Theater, og denne kvelden ble The Cockettes født! Kvinner, menn og småbarn pyntet i de mest utsvevende avantgarde-kostymer og dynket i glitter utfordret alle konvensjoner rundt kjønn, og de ble raskt et svært populært fenomen med sine midnight musical-opptredener. Med titler som «Tinsel Tarts in a Hot Coma» og «Pearls over Shanghai», ble publikum invitert inn i en verden med utenomjordiske kostymer, fri og rebelsk seksualitet og livsbejaende kaos.

Gruppen ble raskt større og publikum var ofte like ville som showene på scenen. Kritikerne elsket showene og ordet spredte seg til New York, hvor Diana Vreeland, Truman Capote, Oscar de la Renta, John Lennon, Andy Warhol med flere var på åpningen.

The Cockettes var en stor kilde til inspirasjon for glamrockere som David Bowie, Elton John og The New York Dolls, og påvirket både camp-faktoren hos Bette Midler og The Rocky Horror Picture Show. Selv 50 år etter at de gikk på scenen for aller første gang ser vi fremdeles spor etter dem i dagens populærkultur.

Regissør David Weissmann er gjest under festivalen og vil introdusere denne nyrestaurerte versjonen.

Teknisk informasjon om filmen The Cockettes
Attributt Verdi
Spilletid 1t 40m (100 minutter)
Produsert USA 2002
Regi David Weissmann & Bill Weber
Tale Engelsk
Tekst Utekstet
Aldersgrense 15 år
Visningsformat DCP

Forestillinger

  • Søndag 22.09.2019 18:00 Lillebil  

Se mer av