Blodige mennesker.

Texas Chainsaw Massacre 2

Når du har en spesiell forkjærlighet for å løse problemene dine med motorsag…

En kveld på lufta opplever nærradioDJ-en Stretch at aftenens innringere, et par vemmelige japper, blir drept på direkten med motorsag. Like etter møter hun den kristne og fanatiske Lefty, som har brukt de siste femten årene til å etterforske en serie med besynderlige drap som han mistenker er utført av samme gjerningsmann som serverte jappene sin grusomme død. Stretch går med på å hjelpe til og ganske straks havner hun i søkelyset til den prisvinnende grillkokken Drayton Sawyer og hans sønner. Alt for snart befinner Stretch seg i et helvete av blod, brutal død og mildt sagt eiendommelige familieverdier.

Femten år etter Tobe Hooper endret skrekkfilmen for alltid, dro han hjem til Texas for å skrive et nytt kapittel i det som har blitt en av grøsserhistoriens mest slitesterke familiesagaer. Med seg på laget fikk han L.M. Kit Carson, manusforfatteren bak en av åttitallets beste filmer, Paris, Texas, til å skrive dreieboken. I tillegg fikk han de beryktede produsentene Menahem Golan og Yoram Globus med Cannon Films i ryggen. Mens den første filmen tok for seg syttitallets kriser og var et mesterstykke i suggestiv filmskapning, dreier Texas Chainsaw Massacre 2 seg om åttitallets ekstremiteter.

Resultatet er en skrekkkomedie som går nye veier og der den første knapt nok viser en eneste bloddråpe, bader oppfølgeren i rødt, alt skapt av legenden Tom Savini hvis effekter fortsatt holder mål. Effektene kom til sin rett da filmen ble lansert «unrated» siden den amerikanske sensurinstansen MPAA ikke helt visste hvor man skulle begynne å klippe for å gi filmen en R-grense. Lydsporet er fylt til randen med klassiske, alternative åttitalls band som Timbuk3, The Cramps og Texastrubaduren Roky Erickson. Oppsummert er dette en fyrrig og sterk hovedrett for kalde oktoberkvelder!

Teknisk informasjon om filmen Texas Chainsaw Massacre 2
Attributt Verdi
Spilletid 1t 41m (101 minutter)
Produsert USA 1986
Regi Tobe Hooper
Medvirkende

Denis Hopper, Caroline Williams, Jim Siedow, Bill Moseley, Bill Johnson

Tale Engelsk
Tekst Utekstet
Aldersgrense 18 år
Visningsformat DCP
Bildeformat 1.85:1
1.85:1