En våt mann som står i vann.

Sympathy for Mr. Vengeance

Første del av Park Chan-wooks hevn-trilogi.

«Jeg er et godt menneske,» uttaler døvstumme Ryu i Sympathy for Mr. Vengeance. Like fullt: I løpet av filmen kidnapper han et lite barn. Han gjør det fordi han prøver å redde livet til søsteren sin, og det koster penger – penger han ikke har. Kidnappingen går ikke som planlagt, og snart er noen ute etter å ta Ryu.

I første del av sin trilogi av filmer om hevn griper Park Chan-wook tak i en rekke vanskelige og fundamentale problemstillinger: Hva gjør en handling god? Eller ond? Hva hvis en handling var ment å være god, men avstedkommer onde resultater? Og hva kan få et menneske til å bryte med sine moralske prinsipper? Det høres kanskje ut som en tykk, tørr avhandling, og det er nettopp det som er spennende med Park som regissør: at han ut av et eksistensielt og filosofisk utgangspunkt makter å lage en nervepirrende og rørende thriller, stappfull av overraskelser.

Filmen inneholder også flere svært voldelige og ubehagelige scener, men de står i en kontekst og oppleves ikke som unødvendige. Dette er en film du bare må se, og som du ikke glemmer med det første.

Park Chan-wook (f. 1963) fra Sør-Korea er en av verdens mest anerkjente nålevende regissører. Han har regissert en lang rekke visuelt spektakulære og drivende filmer, og fikk et gjennombrudd med JSA: Joint Security Area (2000) og Oldboy (som han vant Grand Prix for i Cannes i 2003). Tematisk er hevn ofte en sentral drivkraft i mange av hans karakterer.

Teknisk informasjon om filmen Sympathy for Mr. Vengeance
Attributt Verdi
Spilletid 2t 9m (129 minutter)
Originaltittel Boksuneun Naui Geot
Produsert Sør-Korea 2002
Regi Park Chan-wook
Tale Koreansk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat DCP
Bildeformat 2.35:1
2.35:1