To menn går bestemt framover midt i en større folkemengde.

Superheltenes filmhistorie

Velkommen til en formiddag i superheltenes tegn! Filmviter Jon Nordvik holder et lekent foredrag som utforsker superheltfilm som sjanger og i en filmhistorisk kontekst. Etterpå viser vi thrilleren Unbreakable. Arrangementet er for elever i videregående skole.

Utforsk superheltsjangeren
Før hørte superhelter hjemme i tegneserier, og var sjeldent å se på kinolerretet. Men siden årtusenskiftet har det vært vist over femti superheltfilmer på norske kinoer! Vi lever i superheltenes tidsalder. Men hvor kommer superheltene fra, og hvorfor er de så populære akkurat nå?

I dette multimedia-foredraget lærer du om superheltenes historie - fra Batman og Supermans begynnelse for åtti år siden, og frem til våre dagers Marvel-filmer. Foredragsholder er Jon Nordvik, filmviter og medialærer.

Film: Unbreakable
Familiefaren David Dunn blir eneste overlevende etter en katastrofal togulykke. Etter ulykken blir han kontaktet av kunsthandleren Elijah Price. Elijah er overbevist om at David slett ikke er en vanlig mann. Etter hvert begynner David å lure på om Elijah faktisk har rett.

Til tross for at M. Night Shyamalan laget Unbreakable for nesten tjue år siden er den fortsatt en av de beste og mest nyskapende superheltfilmene, og var på mange måter forut for sin tid. Shyamalan har omsider laget en etterlengtet oppfølger, som kommer på kino neste år.

Info og påmelding

  • Datoer: 24. september, 26. september og 27. september
  • Tid: kl. 09.30-13.00, med en pause mellom foredrag og film.
  • Påmelding: send en epost til sita.jacobsen@nfi.no
  • Husk å oppgi ønsket dato, navn på skolen, og antall elever og lærere.
Teknisk informasjon om filmen Superheltenes filmhistorie
Attributt Verdi
Spilletid 3t 30m (210 minutter)
Originaltittel Unbreakable
Produsert 2000
Regi M. Night Shyamalan
Skuespillere

Bruce Willis, Samuel L. Jackson, Robin Wright, Spencer Treat Clark, Charlayne Woodard Charlayne.

Tale Engelsk
Tekst Tekstet
Aldersgrense 15 år
Visningsformat 35mm
Bildeformat 2.39:1
2.39:1

Se mer av