Fire barn i superheltkostymer, med fargerike, kule ansiktsmasker.

Supa Modo

En perle av en film som vil få deg til å smile, le og gråte på en gang, om ni år gamle Jo som elsker superhelter, men som selv er veldig syk.

Som mange andre jevnaldrende er ni år gamle Jo besatt av superhelter, og dagdrømmer om å være en av dem. Men Jo er ikke helt som andre ni-åringer, hun er syk og ligger på sykehus. Når moren får beskjed om at Jo ikke har lenge igjen å leve, tar hun datteren med seg hjem, så hun kan tilbringe den siste tiden med familien.

Plakater av superhelter dekker veggene på Jos rom, og inspirerer henne til å kjempe videre, men det er ikke alltid like lett. For å trøste og oppmuntre Jo vil storesøster Mwix forvandle lillesøsteren til superhelten Supa Modo. Resten av landsbyen hjelper til, og litt etter litt virkeligheten til en fantasi hvor Jo har ekte superkrefter – plutselig kan hun flytte på gjenstander og stoppe tiden!

Supa Modo er en kjærlighetserklæring til filmen som virkelighetsflukt. Med sterke skuespillerprestasjoner viser den oss fantasiens kraft og styrke. Scenene der familien og vennene rundt henne gjør alt de kan for å gjøre Jos drømmer og fantasi om til virkelighet, vil få deg til å smile, le og gråte på en gang. En sjelden kenyansk filmperle om sorg og tap, men der latteren og gleden likevel aldri er langt unna.

Likarion Wainaina (f. 1987) er en kenyansk filmskaper basert i Nairobi. Han jobber også med teater som skuespiller og regissør, og har jobbet med film i mange fagfunksjoner. Tidligere har han laget flere kortfilmer og regissert for TV. Supa Modo ble vist under filmfestivalen i Berlin i vinter.

Teknisk informasjon om filmen Supa Modo
Attributt Verdi
Spilletid 1t 14m (74 minutter)
Originaltittel Supa Modo
Produsert Kenya, Tyskland 2018
Regi Likarion Wainaina
Skuespillere

Stycie Waweru, Marrianne Nungo, Nyawara Ndambia

Tale Engelsk, Kikuyu, Swahili
Tekst Norsk
Aldersgrense 9 år
Visningsformat DCP