Kjetil Schjander Luhr spiller piano mens Kristin Bolstad improviserer lydeffekter til Buster Keatons film The Scarecrow, live i kinosalen.

Stumfilm, magi og lydeffekter

En underholdende og lærerik forestilling der du blir kjent med hvordan musikk og lydeffekter kan forme opplevelsen vår av en film. Gjenopplev filmperler fra kinoens barndom, med filmer fra klassiske sjangere som science fiction og slapstick. Underveis lærer du også om noen av stumfilmstjernene. Forestillingen ledes av musikerne Kristin Bolstad og Kjetil Schjander Luhr. All effektlyd og musikk lages live i kinosalen.

Hva slags lyder har en science fiction-film? Hva er egentlig lydeffekter? Hvordan laget man filmlyd før lydfilm var oppfunnet? Dette og mye mer kan du være med å utforske i forestillingen Stumfilm, magi og lydeffekter. Musikerne Kristin Bolstad og Kjetil Schjander Luhr har med seg et imponerende utvalg av instrumenter, dingser og kjøkkenredskaper. Underveis får du blant annet bli med Roald Amundsen på ekspedisjon til sydpolen og stifte bekjentskap med kjente filmer fra brødrene Lumière og Georges Méliès. Forestillingen avrundes med en av Buster Keatons store slapstick-komedier. Et must for alle som er nysgjerrig på hvordan lyd og bilder virker sammen i en film!

Skoleforestillinger

Vi setter opp egne forestillinger for skoler fredag 12. oktober og mandag 15. oktober. Opplegget egner seg godt for fag som medier og kommunikasjon, musikk og historie. Send en epost til sita.jacobsen@nfi.no for påmelding. Oppgi ønsket forestilling, navn på skolen, samt antall elever og lærere.

 • Fredag kl. 12.00: Barneskole
 • Mandag. kl. 10.00: Videregående skole
 • Mandag kl. 12.00: Videregående skole
Teknisk informasjon om filmen Stumfilm, magi og lydeffekter
Attributt Verdi
Spilletid 1t 0m (60 minutter)
Originaltittel Stumfilm, magi og lydeffekter
Produsert USA, Frankrike, Norge
Regi Diverse
Tale Stum
Aldersgrense Tillatt for alle
Visningsformat Digital
Bildeformat 1.33:1
1.33:1

Forestillinger

 • Fredag 12.10.2018 12:00 Tancred  

  Forestilling for barne- og ungdomsskole. Påmelding via epost. Stumfilmmusikerne Kristin Bolstad og Kjetil Schjander Luhr spiller live til filmen.

 • Lørdag 13.10.2018 15:00 Lillebil  

  Stumfilmmusikerne Kristin Bolstad og Kjetil Schjander Luhr spiller live til filmen.

 • Mandag 15.10.2018 10:00 Tancred  

  Forestilling for videregående. Påmelding via epost.

 • Mandag 15.10.2018 12:00 Tancred  

  Forestilling for videregående. Påmelding via epost. Stumfilmmusikerne Kristin Bolstad og Kjetil Schjander Luhr spiller live til filmen.