Person i en stall.

Stories Untold

Kortfilmer fra USA, Marokko, Finland, Tyskland og Canada.

Dette er filmene du får se i dette programmet:

I Am Eva
USA 2020
Regi: Nata Zverovich
Engelsk tale, utekstet, 8min

Eva, født og oppvokst i Sovjetunionen, lever og arbeider i dag som fotograf i USA. De er kjønnsnøytral. Hvordan er det å i årevis søke etter sin identitet i oppveksten i Sovjetunionen? Kan år med reiser og å bo i utlandet være med på å besvare spørsmål rundt personlig identitet? Når kan man endelig se seg i speilet og finne svaret?

The Last Paradise
Les Derniers Paradis
Marokko 2018
Regi: Sido Lansari
Fransk tale, engelsk tekst, 14min

Den nesten sanne historien om Sami, som kun drømmer om å danse og egyptiske divaer mens han jobber i frisørsalongen. Så møter han Daniel, en elsker som lar ham oppdage et homoseksuelt, revolusjonært Paris. Et intimt portrett av en ung mann fra barndom til eksil, hvor han oppdager at han kom fra «det siste homoseksuelle paradis».

Journey to the Charbagh
Finland 2020
Regi: Abdullah Qureshi
Panjabi tale, engelsk tekst, 17min

Med inspirasjon fra Sufi-tradisjoner som tolker islamske tekster der kjærlighet og likeverd feires, og med et fokus på Buraq, et bevinget, mytologisk vesen som kan reise til himmelen, er denne filmen en poetisk og eksperimentell utforskning av queerness fra et muslimsk perspektiv.

perfectly FRANK
USA 2020
Regi: Dan Hunt
Engelsk tale, utekstet, 11min

Frank Vilardi er en pensjonert regnskapsfører fra Long Island. I slutten av sekstiårene og et 50-års langt ekteskap bestemte han seg for å komme ut av skapet som homofil. Dette er hans historie.

Lana Kaiser
Tyskland 2020
Regi: Philipp Gufler
Tysk tale, engelsk tekst, 14min

I 2002 ble Lana Kaiser kjent som deltaker i Tysklands Idol. Hun ble født Daniel Küblböck og dette var navnet hun også brukte da hun som 17-åring polariserte publikum med sin androgyne væremåte og åpenhet om sin biseksualitet. I september 2018 forsvant hun fra et cruiseskip på vei til USA. En ærlig og sterk film det å være seg selv, og medienes ofte brutale behandling av mennesker som skiller seg ut.

Jesse Jams
Canada 2020
Regi: Trevor Anderson
Engelsk tale, utekstet, 16min

En ung transmusiker som er fra Canadas urbefolkning og hans rockeband spiller opp under Interstellar Rodeo-festivalen. En rock ‘n’ roll-overlevelseshistorie av et annet kaliber.

Shéár Avory: To Be Continued
USA 2020
Regi: Abram Cerda
Engelsk tale, delvis engelsk tekstet, 26min

Vi møter her Shéár Avory, en 17-årig aspirerende sosialarbeider i Los Angeles, mens de forsøker å nagvigere livet rundt boligmangel og familie på vei inn i voksenlivet. Som trans* er Shéár avhengig av moren for å få tilgang til medisiner, men ettersom hun selv sliter med å komme seg ut av avhengighet er hun ikke alltid tilstede for å gi Shéár den støtten de trenger.

Denne filmen er en observasjon hvis mål er å spørre hvordan det er å gå fra barn til voksen for en sort trans* femme-person i dagens USA.

Teknisk informasjon om filmen Stories Untold
Attributt Verdi
Spilletid 1t 47m (107 minutter)
Originaltittel Diverse
Produsert Diverse
Regi Diverse
Tale Diverse
Tekst Engelsk
Aldersgrense 12 år
Visningsformat DCP

Forestillinger

  • Mandag 28.09.2020 16:30 Tancred  

Se mer av