Mann med pistol.

Spione

Actionfylt spionthriller signert Fritz Lang.

Sjefen for den hemmelige etterretningstjenesten, Mr. Jason, er på sporet av et verdensomspennende spionnettverk, og kommer frem til at på toppen av denne ondskapens pyramide sitter én mann og drar i trådene: Haghi, direktør i Haghi-banken. Banken fungerer som kommandosentral og skalkeskjul, og til sin rådighet har Haghi den nyeste teknologien og de beste kontaktene.

Jason setter sin dyktigste mann, Nr. 326, på saken. Det de imidlertid ikke vet, er at Haghi i samme øyeblikk legger planer for å få brakt Nr. 326 av banen. Sonja Baranikowa, Haghis «vakreste verktøy», sendes ut for å forføre og uskadeliggjøre Nr. 326. Var det noen som sa James Bond?

Spione var sterkt inspirert av tendensene til «spionfeber» som rådet i samtidens Europa. New York Times skrev i 1927 at «Europa rystes av den første internasjonale spionskrekken siden første verdenskrig. Hemmelige agenter, mystiske kvinner, melodramatiske intriger og motintriger…», og alt dette gjenfinner i Langs teknisk virtuose og effektivt fortalte spionthriller fra 1928.

In fact, Spione weaves together recurrent Lang themes of fate, fear, power and paranoia into a dynamic conspiracy thriller that taps into the underlying tensions of Weimar Germany and presents the modern city as at once liberating and frightening. Philip French, The Guardian
Teknisk informasjon om filmen Spione
Attributt Verdi
Spilletid 2t 24m (144 minutter)
Produsert Tyskland 1928
Regi Fritz Lang
Skuespillere

Rudolf Klein-Rogge, Gerda Maurus, Willy Fritsch, Lien Deyers

Tale Stum
Tekst Norsk
Aldersgrense 12 år
Visningsformat 35mm
Lyd Stum
Bildeformat 1.33:1
1.33:1

Forestillinger

  • Lørdag 13.10.2018 20:00 Lillebil  

    Stumfilmmusiker Kjetil Schjander Luhr spiller live til filmen.

Se mer av