En stor gruppe mennesker.

Snowpiercer

Intellektuelt actiondrama!

Snowpiercer skapte mye entusiasme og litt frustrasjon når den kom. Denne actionfylte og til tider brutale dystopien forvirrer ved å ikke la seg så lett kategorisere, dels ultralekker og høyenergisk actionfilm og dels intellektuell føde full av samfunnskritiske aspekter. Til forskjell fra ordinære handlingsdrevne filmer, er det ikke noen klar forskjell på helter og skurker, og enhver handling får så store konsekvenser at tilskueren blir tvunget til fundere over kompliserte, eksistensielle spørsmål.

Vi befinner oss noen år inn i fremtiden, og verden har blitt et iskaldt og ubeboelig sted etter et mislykket forsøk på å dempe den globale oppvarmingen ved å sprøyte store mengder kjølende gass ut i atmosfæren. De siste menneskene, inndelt etter klasser, befinner seg på et evig kjørende tog. Aller bakerst finner vi gratispassasjerene – slavene. De er naturlig nok ikke særlig fornøyde med situasjonen, og snart oppstår planer om mytteri.

Filmen er basert på en omfattende fransk tegneserie (Le transperceneige) av Jacques Lob, Benjamin Legrand og Jean-Marc Rochette, som nå ser ut til å bli en større tv-serie. Her gjør Bong Joon-ho fantastiske ting med dette materialet, godt hjulpet at et strålende skuespiller-ensemble, hvor både Chris Evans, John Hurt og koreanske Song Kang-ho brilljerer, men alle må finne seg i å stå i skyggen av Tilda Swinton. Som igjen viser hvor stort repertoar hun har, med sin fryktinngytende rolle som lederen Mason. Jernkvinnen med noen antydninger til menneskelighet i svake øyeblikk…

A treat. The Guardian
Teknisk informasjon om filmen Snowpiercer
Attributt Verdi
Spilletid 2t 6m (126 minutter)
Produsert Sør-Korea 2013
Regi Bong Joon-ho
Skuespillere

Chris Evans, Song Kang-Ho, Ed Harris, John Hurt, Tilda Swinton

Tale Engelsk og Koreansk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat Digital
Bildeformat 1.85:1
1.85:1

Forestillinger

  • Torsdag 09.01.2020 21:00 Tancred  
  • Fredag 10.01.2020 20:45 Lillebil  
  • Onsdag 15.01.2020 21:00 Lillebil  

Se mer av