Ung gutt holder 35mm-filmerstrimmel.

Siste forestilling

Virkeligheten er best på film, ifølge et gammelt ordtak blant filmnerder, og det passer godt for hovedpersonen i årets åpningsfilm, den gløgge ni-åringen Samay.

Samay bor sammen med foreldrene sine i enkle kår, men er ikke helt som de andre gutta i gjengen. Én dag er han så heldig å bli venn med den loslitte kinomaskinisten Fazal, som jobber på kinoen Samay ofte rømmer til. Med litt overtalelse får Samay æren av å bli den nye assistenten i maskinrommet. For Samay er det en drøm å få bli kjent med magien ved å sette 35mm-filmen i maskinen, og se lyset gå på i salen gjennom luken – scener som tidligere er udødeliggjort i den italienske klassikeren Cinema Paradiso.

For alle som elsker film- og kinokultur er denne filmen et utrolig vakkert kjærlighetsbrev som sjarmerer, begeistrer og trollbinder. Vi kan ikke annet enn å la oss fryde over kjærligheten og energien den unge Samay investerer i kampen for å komme seg inn i maskinrommet. Historien er effektivt fortalt, med strålende produksjonskvaliteter i alle ledd, og med en fantastisk skuespillerprestasjon av gutten i hovedrollen.

Regissøren selv, Pan Nalin, er en selvlært nestor i indisk film, kjent blant annet for filmene Angry Indian Goddesses (2015) og Samsara (2001).

Teknisk informasjon om filmen Siste forestilling
Attributt Verdi
Spilletid 1t 50m (110 minutter)
Originaltittel છેલ્લો શો
Produsert India/Frankrike/USA 2021
Regi Pan Nalin
Medvirkende

Rahul Koli, Richa Meena, Bhavin Rabari

Tale Gujarati
Tekst Engelsk
Aldersgrense Tillatt for alle
Visningsformat DCP