To menn og en kvinne som danser en kjempekul dans.

Simple Men

Uovertruffen 90-tallsklassiker fra independent-regissøren Hal Hartley.

Kommende forestillinger

  • Fredag 12.06.2020 21:00 Kjøp
  • Onsdag 17.06.2020 18:15 Kjøp
Se alle forestillinger

Frynsete, desillusjonerte og kjærlighetssyke skikkelser har ofte mye komisk potensiale på film. Når Bogart ser dypt i bourbon-glasset i Casablanca og mumler «of all the gin joints in all the towns, she walks into mine,» er det herlig patetisk. Når Bill Murray i Rushmore, vill i blikket, med sprit i cola-boksen, blir spurt hvordan han har det: «I’ve been a bit lonely lately.» I Hal Hartleys Simple Men, hans uten tvil morsomste film, møter vi også menn som plasker rundt i desillusjonens sølepytt: «There’s no such thing as romance, there’s no such thing as adventure. There’s only trouble and desire.»

Simple Men består nesten utelukkende av digresjoner. Filmen handler om to brødre som drar for å finne sin far, men det er ikke noen heseblesende jakt. De kommer til Long Island, hvor de møter et par kvinner på en avsidesliggende kafé. Og der blir de. Handlingen består av episoder og opptrinn rundt denne kafeen; ikke av den fjollete typen, heller småabsurde pussigheter som er mer Beckett enn Buster Keaton, men med en tydelig rock ‘n’ roll-attitude. En dritings diskusjon om Madonna. En hysterisk dansesekvens til Sonic Youths «Kool Thing». Grønsjeren på bensinstasjonen som spiller «Greensleeves» på gitar og prøver å sjekke franske damer. Sheriffen – tidenes sheriff! – som med steinansikt bedyrer at «falling in love is like sticking an icepick in your forehead.» Kjærlighetssorg blir sjelden bedre.

Extremely funny. New York Post
Hartley is the smartest outlaw in the movies. Time Magazine
Hal Hartley… er en av USAs mest interessante, uavhengige filmregissører. Hans filmer kjennetegnes av merkverdige skikkelser og situasjoner, overraskende sidesprang, ironisk distanse og absurde opptrinn - skildret i et rolig tempo og med en egen, høyst original logikk… De aller fleste bør finne mye å le av i Simple Men. De fleste bør dessuten kunne nyte filmens formmessige eleganse og underfundige klangbunn. Harald Kolstad, Arbeiderbladet
Dette er en nytelse, fordi det er en så uvanlig ytelse. Per Haddal, Aftenposten
Teknisk informasjon om filmen Simple Men
Attributt Verdi
Spilletid 1t 45m (105 minutter)
Produsert USA 1992
Regi Hal Hartley
Skuespillere

Robert Burke, William Sage, Karen Sillas, Elina Löwensohn, Martin Donovan

Tale Engelsk
Tekst Norsk
Aldersgrense 9 år
Visningsformat 35mm
Bildeformat 1.66:1
1.66:1

Forestillinger

  • Onsdag 04.03.2020 21:00 Tancred  
  • Torsdag 05.03.2020 18:30 Tancred  
  • Fredag 12.06.2020 21:00 Lillebil Kjøp
  • Onsdag 17.06.2020 18:15 Lillebil Kjøp

Se mer av