Gutt sitter på seng.

Savnet

Scener fra et ekteskap på russisk.

Zhenja og Boris går gjennom en bitter skilsmisse. Begge har nye partnere, og deres tolv år gamle sønn Aljosha passer ikke inn i livene deres lenger. Foreldrene kjefter på ham, overser ham, og glemmer ham - til de så en dag oppdager at han har forsvunnet. Det er ikke mye hjelp å få hos myndighetene, så en frivillig leteaksjon settes i gang utenfor Moskva, i forstadsområdet der de fortsatt eier en felles leilighet.

Sjelden har Russland sett så trist ut som her. I de luksuriøse leilighetene og restaurantene Zhenjas nye kjæreste tar henne med til, i butikken hvor Boris’ gravide framtidige samboer går, i skogen og de øde husene hvor letemannskapet ser etter Aljosha: Alt er kaldt og tomt og hjerteløst i et samfunn hvor alle bare bryr seg om seg selv – her og nå – og fellesskapet og framtiden har mistet all betydning.

Med filmer som Tilbake, Forvist, Elena og Leviatan har Andrej Zvjagintsev vist at han er en av vår tids store filmskapere. Savnet, som vant juryens pris i Cannes i 2017, føyer seg inn i rekken av sterke filmer om vanlige folks hverdag, familierelasjoner og arbeid, som alle kan leses som kommentarer til og kritikk av dagens Russland.

Teknisk informasjon om filmen Savnet
Attributt Verdi
Spilletid 2t 0m (120 minutter)
Orginaltittel Nelyubov
Produsert Russland 2017
Regi Andrej Zvjagintsev
Skuespillere

Marjana Spivak, Alexej Rozin, Matvej Novikov, Marina Vasiljeva, Andris Keishs, Alexej Fateev

Tale Russisk
Tekst Norsk
Aldersgrense 12 år
Visningsformat DCP

Forestillinger

  • Søndag 27.05.2018 21:00 Tancred  
  • Tirsdag 29.05.2018 21:00 Tancred  
  • Onsdag 30.05.2018 20:15 Tancred  

Se mer av