Forsøpling av vann forårsaket av tekstilindustrien.

RiverBlue

«Fremtidens kriger kommer ikke til å handle om olje. De kommer til å handle om vann.» 

Kina vitses det med at du kan se den kommende sesongens motefarger ved å se på fargen i elvene – på grunn av utslippene av kjemikalier fra de mange tekstilfabrikkene som masseproduserer klær for kjente klesmerker i vesten. Kina har gått gjennom en industriell omveltning de siste 50 åra. Nesten alle elver og sjøer er forgiftet. Den mørke siden av Kinas økonomiske vekst er den massive forurensingen av den ressursen som ingen kan leve uten – rent vann.

Miljøverstinger

RiverBlue følger den amerikanske elveforskeren Mark Angelo på en reise rundt i Asia, hvor han inspiserer de giftige elvene, som til tross for ekstrem forurensing blir brukt til bading og drikkevann av millioner av mennesker og dyr. Tekstilindustrien er en av de store miljøverstingene i denne sammenhengen, og produksjonen av dongeri og lær som krever mye vann og står for store miljøskadelige utslipp. Greenpeace har gjennom sin Detox Campaign fått en rekke av de store moteselskapene, som H&M, Levi’s, Adidas, Nike med flere til å forplikte seg til en reinere og mer bærekraftig linje.

Paneldebatt etter filmen

I panelet: Isabelle Quèhè fra Paris Charter on Fashion & Climate, Reimer Ivang fra Better World Fashion og Josef Nyström Baksaas fra Houdini Sportswead.

Filmens produsent Roger Williams deltar via Skype.

Moderator er Inger-Mette Stenseth, Fashion Revolution rep. Norway.

Teknisk informasjon om filmen RiverBlue
Attributt Verdi
Spilletid 1t 35m (95 minutter)
Orginaltittel RiverBlue
Produsert USA 2017
Regi David McIlvride & Roger Williams
Tale Engelsk og diverse tale
Tekst Engelsk
Aldersgrense Tillatt for alle
Visningsformat DCP

Forestillinger

  • Onsdag 24.01.2018 18:00 Tancred  

    Paneldebatt etter filmen.

Se mer av