Liten barn i skummel verden.

Metropolis

Imponerende vakker animé basert på Osamu Tezukas manga-tegneserie Metropolis. Legendariske Katsuhiro Ôtomo skrev manus og gjorde storyboards til denne storproduksjonen, og satte sitt tydelige preg på filmen.

I fremtidsfortellingen Metropolis består den nye arbeiderklassen av roboter. I frykt for å miste kontrollen, har menneskene gjort robotene til fiender. Robotene får heller ikke ha samme rettigheter som mennesker. En dag får den korrupte politikeren Duke Red laget en superrobot etter modell av sin avdøde datter Tima. Målet er at hun skal kontrollere verden. Tima vet ikke at hun er det mektigste våpen på jord og vikles snart inn i et listig spill.

Osamu Tezuka skrev manga-tegneserien Metropolis i 1949. Han var inspirert av et stillbilde fra Fritz Langs Metropolis (1927). Han så imidlertid aldri filmen og kjente ikke til filmens historie. Tezuka er en av de mest anerkjente mangaforfatterne i Japan. Han har blant annet stått bak fornøyelige AstroBoy, som kjemper mot onde roboter.

Metropolis er preget av den tiden den ble skrevet i: Tematisk speiler den den kalde krigen og det arkitektoniske uttrykket ble gitt et art nouveau-preg. Metropolis er avsindig vakkert animert. Noen ganger blir det digitaliserte arkitekturen nesten for virkelig. Figurene er håndtegnet og er tradisjonelle i animéforstand. Det er dybden, detaljene og fargeleggingen som viser kvaliteten i denne produksjonen.

Teknisk informasjon om filmen Metropolis
Attributt Verdi
Spilletid 1t 47m (107 minutter)
Originaltittel Metoroporisu
Produsert Japan 2001
Regi Rintaro
Skuespillere

Yuka Imoto, Kei Kobayashi, Kōsei Tomita, Norio Wakamoto, Junpei Takiguchi

Tale Japansk
Tekst Norsk
Aldersgrense 12 år
Visningsformat 35mm
Bildeformat 1.85:1
1.85:1

Forestillinger

  • Lørdag 10.10.2020 15:30 Tancred  

Samarbeids­partnere