Remigration

Ervin Tahirovic flyktet fra Foca, Bosnia og Hercegovina i 1992. Han var bare 10 år gammel da hjembyen ble lagt i grus av krig og konflikt. Hele livet ble snudd på hodet, og Ervin og familien endte med å flykte til Wien, en by de hadde lite kunnskap om i forveien. Ettersom årene gikk bygde de opp et liv i Østerrike, men 21 år senere fikk Ervin et overveldende behov for å finne tilbake til røttene sine - dette gjorde han ved å ta med et kamera, reise tilbake, og dokumentere alle inntrykkene.

Remigration (norsk tittel: Nostalgi) er en dokumentar om Ervins hjemreise til Bosnia og Herzegovina, 21 år etter krigen. Ervin besøker blant annet barndomshjemmet, hans gamle skole, og veien han og familien flyktet ut av Foca.

Denne dokumentaren har blitt vist på blant annet den internasjonale filmfestivalen i Sarajevo, og har hatt to utsolgte framvisninger på Østerrikes prestisjefylte Diagonale-arrangement. I tillegg har denne dokumentaren vunnet en pris for beste regi på Østerrikes filminstitutt. Nå har vi i Norge også fått muligheten til å se denne følelsesladde dokumentaren!

Denne filmen er relevant for ikke bare Bosniere i Norge, men alle som lever i et multikulturelt samfunn ettersom det er over 25 millioner mennesker på flukt i dag. Denne filmen vil gi en liten innsikt i følelsene knyttet til å bli tvunget til å reise fra hjemlandet sitt.

Teknisk informasjon om filmen Remigration
Attributt Verdi
Spilletid 1t 20m (80 minutter)
Originaltittel Heimweh
Produsert 2016
Regi Ervin Tahirovic
Tale Tysk og bosnisk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 15 år

Se mer av