Ungdommer i en gruppeklem.

Rekonstruksjon Utøya

Denne eminente dokumentarfilmengikk under radaren til mange da den gikk på kino i fjor. Det er synd, for dette er både den klart beste av filmene om 22. juli, og en originalt utført og veldig engasjerende film som skaper stor innlevelse med ekstremt enkle virkemidler.

Kommende forestillinger

  • Lørdag 26.10.2019 20:30 Kjøp

    Produsent og manusforfatter Fredrik Lange introduserer filmen. Torje Hansen og Barbro Bugge, som begge medvirker i filmen, vil også være med på scenen.

Se alle forestillinger

Seks år etter terrorangrepet kommer fire overlevende fra Utøya sammen i et filmstudio i Nord-Norge. De er sammen med tolv ungdommer som ønsker å forstå og hjelpe. En psykolog er tilstede i hele prosjektet. Sammen i studioet rekonstruerer de overlevende sine minner om hva som skjedde på Utøya. Denne filmen dokumenterer prosessen.

Hvordan overlever du møtet med terrorens sanne ansikt? Rekonstruksjon Utøya er en gripende gjenfortelling fra noen dem som opplevde en av de verste terrorhandlingene i Europa noen gang. Dokumentaren viser hvordan å gjenoppleve 22. juli ble en vei videre for dem – og for oss som sitter i salen.

Den norske filmfestivalen

Rå, usminket og ekte og gir et innblikk i 22. juli som jeg kjenner meg igjen i. Den makter å fortelle dramatiske, hjerteskjærende historier med varme og omtanke og er en film alle bør se. Stian Kogler, overlevende fra Utøya
Teknisk informasjon om filmen Rekonstruksjon Utøya
Attributt Verdi
Spilletid 1t 33m (93 minutter)
Originaltittel Rekonstruktion Utøya
Produsert Sverige/Norge/Danmark 2018
Regi Carl Javér
Tale Norsk og svensk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 12 år
Visningsformat DCP

Forestillinger

  • Lørdag 26.10.2019 20:30 Tancred Kjøp

    Produsent og manusforfatter Fredrik Lange introduserer filmen. Torje Hansen og Barbro Bugge, som begge medvirker i filmen, vil også være med på scenen.

Se mer av