Bilde av Klas og venninnen ute på en kornåker, hvor venninnen står bak Klas og holder ham for øynene. Klas ler.

Ravnene

Agne, en hardtarbeidende bonde, sliter med dagliglivets harde realiteter og håper at tenåringssønnen Klas vil overta gården og videreføre arven. Men han har helt andre drømmer og ønsker seg langt bort fra gårdslivet. Han nekter å arve de harde og tøffe rutinene til faren sin.

Filmen beveger seg langsomt, og bildene er vakre og storslagne. Med Ravnene (Korparna) har Jens Assur laget en nydelig, trist og ettertenksom film flettet sammen av skam, skyld, vanvidd og drømmer om ungdom. Den skildrer et gårdsliv i Sverige på 70-tallet og hvilke offer en familie er nødt til å gjøre for å overleve. Når den følsomme konflikten mellom far og sønn kolliderer med økonomiske utfordringer på gården topper det seg for Agne, og det påvirker livene til både sønnen og moren.

Offisiell trailer

Filmen er basert på boken Korparna av den svenske forfatteren Tomas Bannerhed fra 2011.

Prisbelønnet filmskaper

Jens Assur er en internasjonalt anerkjent fotograf og filmskaper. Hans kortfilmdebut Den sista hunden i Rwanda (2005) er basert på personlige erfaringer som krigsfotograf og vant en rekke priser, blant annet førstepris ved filmfestivalen i Tribeca og Best Live Action i Palm Springs. Hans andre kortfilm, Killing the Chickens to Scare the Monkeys, hadde premiere på Directors’ Fortnight i Cannes 2011 og mottok mer enn 20 priser, for eksempel førstepris ved Nordisk Panorama. Hans neste kortfilmer, A Society og Hot Nasty Teen, var begge med i det offisielle utvalget ved Clermont-Ferrand kortfilmfestival.

Ravnene, hans spillefilmdebut, hadde verdenspremiere på filmfestivalen i Toronto og har blitt vist på 15 andre festivaler rundt om i verden, blant annet i San Sebastián, Busan, London, Roma, Rotterdam og San Francisco. Filmen har vunnet en rekke priser, for eksempel for beste film og beste mannlige skuespiller på filmfestivalen i Thessaloniki.

I 2012 mottok Assur Sundance/NHK International Filmmakers Award.

«Korparna” är en kompromisslös eländesskildring som ramar in en våldsamt skicklig huvudrollsprestation av Reine Brynolfsson med en stram berättarstil och ett foto som gör ont.» Moviezine.se
«En mörk och vacker långfilmsdebut om en fars kompromisslösa förväntning och en sons grusade livsdrömmar.» Filmeye.se
Teknisk informasjon om filmen Ravnene
Attributt Verdi
Spilletid 1t 50m (110 minutter)
Originaltittel Korparna
Produsert Sverige 2017
Regi Jens Assur
Skuespillere

Reine Brynolfsson, Maria Heiskanen, Jacob Nordström

Tale Svensk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat DCP

Se mer av