Kvinne med hund i fanget.

Queer Genius

En innsiktsfull og kreativ dokumentar som portretterer fem skeive samtidskunstnere. Du får også se forfilmen Queering di Teknolojik.

Vi møter den legendariske lesbiske eksperimentelle filmskaperen Barbara Hammer (1939-2019) som snakker om sitt arbeid med å portrettere lesbisk seksualitet mens hun forbereder Evidentiary Bodies, hennes siste utstilling om kreft i New Yorks Whitney Museum. Vi møter også Rasheedah Phillips og Camae Ayewa (aka Moor Mother) i kunstnerkollektivet Black Quantum Futurism, som utforsker afrikanske tradisjoner rundt bevissthet, tid og rom, poeten Eileen Myles som snakker om sin lange karriere og veien til å bli et kjent navn, samt performancekunstneren Jibz Cameron (aka Dynasty Handbag) som, via sin unike og svært karakteristiske estetikk, reflekterer om alt fra heltehistorier til det å ikke helt passe inn. Regissør Pancake lever på samme plan som sine subjekter, noe som resulterer i en svært intim dokumentar, hvor intervjuene blir mer en samtale mellom medlemmer i en selvvalgt familie.

Forfilm

Queering di Teknolojik
Storbritannia 2019
Regi: Teresa Cisneros, So Mayer, Timothy Smith, Valentino Vecchietti & Campbell X
Engelsk tale, utekstet, 9min

Fortalt av en kollektiv digital stemme fra en gruppe queer-kunstnere og aktivister, er dette et samarbeidsprosjekt som spekulerer i mulighetene i en fremtidig midlertidighet. Hvordan ser, høres og føles fremtiden ut? Har vi klart å avskaffe det hvite overherredømmet og kapitalistiske patriarkatet, og unngå den overhengende miljøkatastrofen? Hvilke strategier for protest og motstand var mest effektive?

Dette er en melding fra fremtiden. Dette er et budskap om håp.

Teknisk informasjon om filmen Queer Genius
Attributt Verdi
Spilletid 1t 54m (114 minutter)
Produsert USA 2019
Regi Chet Catherine Pancake
Skuespillere

Barbara Hammer, Eileen Myles, Black Quantum Futurism, Moor Mother, Jibz Cameron

Tale Engelsk
Tekst Utekstet
Aldersgrense Tillatt for alle
Visningsformat DCP

Forestillinger

  • Tirsdag 29.09.2020 17:15 Lillebil  

Se mer av