Person med sigarett, badet i oransje lys.

Queen of Lapa

Tett på en ny generasjon trans-sexarbeidere i Rio de Janeiros belastede bydel Lapa. Du får også se forfilmen Terror, Sisters!

Kommende forestillinger

  • Onsdag 30.09.2020 17:00 Kjøp
Se alle forestillinger

Med en personlighet som overgår alt, er Luana Muniz kanskje en av Brasils mest kjente transpersoner. Hun er kjent som skuespiller, cabaretartist og aktivist, og har vært åpen og stolt som sexarbeider siden hun var elleve år. Hun har lagt til rette for en ny hverdag for en ny generasjon trans-sexarbeidere gjennom sitt herberge, et trygt bo- og arbeidssted i Rio de Janeiros belastede bydel Lapa.

I denne dokumentaren får vi innblikk i kvinnenes dagligliv, deres søken etter kjærlighet, deres samhold og rivalisering – i et turbulent politisk klima under matriarken Muniz’ årvåkne og veiledende øyne. Regissørenes unike tilstedeværelse som observatører avslører menneskelighet, skjørhet, verdien av vennskap i et miljø preget av fiendtlighet og brutalitet. En vakker, rå og intim film.

Forfilm

Terror, Sisters!
De la Terreur, mes Sœurs !
Frankrike 2019
Regi: Alexis Langlois
Fransk tale, engelsk tekst, 28min

Dagen begynner som alle andre dager for Kalthoum og venninnene hennes. De møtes på kafé, leter etter sex på nettet, venter utålmodig på kjærligheten, og – igjen – får slengt transfobiske kommentarer etter seg fra fremmede. Men ikke i dag! I dag tar de fire farlige vennene hevnen de alltid har drømt om.

Teknisk informasjon om filmen Queen of Lapa
Attributt Verdi
Spilletid 1t 13m (73 minutter)
Produsert USA, BRASIL 2019
Regi Theodore Collatos & Carolina Monnerat
Tale Portugisisk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat DCP

Forestillinger

  • Fredag 25.09.2020 16:30 Lillebil  
  • Onsdag 30.09.2020 17:00 Lillebil Kjøp

Se mer av