12-år gamle Tamara.

Princesita


Foruroligende coming of age-filmen om Tamara, som utpekes som den nye dronningen i en chilensk sekt.

Den middelaldrende Miguel leder en sekt i det sørlige Chile. Han har utpekt 12 år gamle Tamara til å bli sektens dronning – og mor til hans sønn og etterfølger. Først skal hun få gå et år på vanlig skole. Men hun må love å ikke røpe noe til klassekamerater eller lærere om livet de lever.

Premisset for coming-of-age-filmen Princesita kan virke forstyrrende, nærmest perverst. Regissør Marialy Rivas skildrer Tamaras liv med sekten som en idyll badet i perfekt sollys. Som utvalgt er hun omgitt av vennlige mennesker, og gjenstand for Miguels interesse, mens vennene på skolen virker dumme. Under idyllen ligger imidlertid Tamaras uro over å skulle bli voksen. Kan hun stole på at Miguel vil ta henne tilbake? Og hva hvis hun får en datter i stedet for en sønn?

«Du eier ikke din egen kropp», får Tamara høre av de andre kvinnene. Filmens drømmeaktige billedspråk lar oss leve i uvisshet om nøyaktig hvordan sekten kontrollerer henne og de andre medlemmene. Men ett er sikkert: Når Tamara begynner å fatte interesse for skolekameraten Nicolas, står hele sektens framtid på spill.

Marialy Rivas

Marialy Rivas (f. 1976) er en chilensk regissør og manusforfatter. Hun er utdannet ved Chiles nasjonale filmskole, og gjorde seg bemerket med kortfilmene Smog (co-regissert med Sebastián Lelio) og Blokes, som ble vist på Cannes-festivalen. Hennes første spillefilm Young and Wild ble vist på Film fra Sør i 2012.

Teknisk informasjon om filmen Princesita
Attributt Verdi
Spilletid 1t 11m (71 minutter)
Produsert Chile, Argentina 2017
Regi Marialy Rivas
Skuespillere

Nathalia Acevedo, Marcelo Alonso, Sara Caballero

Tale Spansk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 12 år
Visningsformat DCP
Bildeformat 2.35:1
2.35:1

Forestillinger

  • Søndag 11.11.2018 18:00 Lillebil  
  • Fredag 16.11.2018 21:00 Tancred  

Se mer av