En mann står og kler på seg bukser, mens en annen ligger i sendgen. På veggen henger en plakat av en muskuløs mann med påskriften What Would Jesus Lift?

Potato Dreams of America

En camp, hyperstilisert og sjarmerende film om en oppvekst like vill og fargerik som karakterene i den.

Regissør Wes Hurleys mange kortfilmer har tidligere vært vist på her på festivalen, og sist ut var Little Potato i 2017, en prisvinnende hybridfilm om hans barndom i Sovjetunionen og hvordan hans mor Lena ble en «postordrebrud» for å gi sin sønn «Potato», et bedre liv i USA.

Dette er spillefilmversjonen av samme historie, og det har blitt en camp, hyperstilisert og sjarmerende film om en oppvekst like vill og fargerik som karakterene i den.

Alenemoren Lena er lege i et fengsel. Av prinsipp nekter hun å delta i forfalskning av pasientjournaler. Hun vet det vil få konsekvenser, så hun bestemmer seg for å finne en mann i USA som kan få dem ut av landet. Når en tradisjonell og religiøs mann frir, er Lena og Potato snart på plass i sitt nye hjem i Amerika, klare for eventyr. Men selv om lettelsen over deres nyervervede frihet er stor, byr duoens nye liv snart på andre og uante utfordringer.

Teknisk informasjon om filmen Potato Dreams of America
Attributt Verdi
Spilletid 1t 35m (95 minutter)
Produsert USA 2021
Regi Wes Hurley
Medvirkende

Tyler Bocock, Marya Sea Kaminsky, Lea DeLaria, Hersh Powers, Sera Barbieri, Dan Lauria, Jonathan Bennett, Sophia Mitri Schloss

Tale Engelsk
Tekst Utekstet
Aldersgrense Tillatt for alle
Visningsformat DCP