Skredder i arbeid.

Phantom Thread

Paul Thomas Andersons nyeste mesterverk på 70mm.

Daniel Day-Lewis briljerer i rollen som lidende, men privilegert kunstner i Paul Thomas Andersons forførende Phantom Thread. I etterkrigstidens London kler kjoledesigner Reynolds Woodcock opp den britiske overklassen. Kvinner kommer og går inn og ut av livet til den eldre moteskaperen i The House of Woodcock. Når han så møter unge, men viljesterke Alma (Vicky Krieps), oppstår en romanse. Alma blir hans nye muse, elskerinne og mannekeng, og deres kjærlighet viser seg å være henrivende, men også giftig.

Phantom Thread er en visuell symfoni og spektakulær i sitt uttrykk. Den elegante klaustrofobiske stemningen i dette klassedramaet er godt formidlet, krydret med svart humor og nydelige kostymer. Spenningen som bygger seg opp mellom de to hovedkarakterene er til å ta og føle på, takket være fantastiske skuespillerprestasjoner. Jonny Greenwoods musikk akkompagnerer perfekt spenningen som utvikler seg på lerretet.

Phantom Thread er Paul Thomas Andersons åttende spillefilm, en filmskaper kjent for å både skrive og regissere sine filmer selv., og en av den analoge filmens fremste forkjempere. Filmen ble tatt opp på 35mm og komponert i høyde/bredde-forhold 1.85:1 (som på The Master og Inherent Vice), men vist på noen få utvalgte kinoer i 70mm. Til disse visningene ble det solgt programhefter på samme måten som på storfilmene på 60-tallet, og en nøye utvalgt spilleliste med musikk som skulle spilles i salen og foyeren før filmen. Det vitner om en regissør som er opptatt av alle detaljer rundt visningen av sin film, og Cinemateket er svært stolt over å ha fått tak i en av de få 70mm-kopiene som finnes av denne moderne klassikerene.

Teknisk informasjon om filmen Phantom Thread
Attributt Verdi
Spilletid 2t 10m (130 minutter)
Produsert USA 2017
Regi Paul Thomas Anderson
Medvirkende

Daniel Day-Lewis, Lesley Manville, Vicky Krieps, Julie Vollono, Sue Clark, Joan Brown

Tale Engelsk
Tekst Utekstet
Aldersgrense Tillatt for alle
Visningsformat 70mm
Bildeformat 1.85:1
1.85:1

Se mer av