En person med en vifte i hånden står under et tre.

Park Chan-wook kortfilmprogram

Dette er en ypperlig anledning til å se en annen side ved Park Chan-wook!

Den koreanske regissøren er mest kjent for sine spillefilmer, men gjennom karrieren har han også laget kortfilm, flere av dem sammen med sin bror, kunstneren Park Chan-kyong, under fellesnavnet PARKing CHANce.

Judgement er satt til et likhus hvor en familie krangler med en fordrukken medarbeider om identiteten til et lik. Spenningen i det lille rommet speiles av at verden utenfor rives i filler av jordskjelv, stormer og flodbølger. Med Night Fishing vant Park Gullbjørnen i Berlin i 2011 for beste kortfilm. Den er skutt på en iPhone, med forbløffende resultat, og handler om en fisker hvis mystiske fangst setter ham i forbindelse med de dødes og åndenes verden. Day Trip fra året etter er en film om trøst, hvor en sanglærer og hans sønderknuste student går sammen på en fjelltur hvor rollene deres byttes om. Mens den siste filmen i programmet har den talende tittelen Believe It Or Not og handler om situasjonen på grensa mellom Sør- og Nord-Korea.

Filmene spenner i tid fra 1999 til 2018. De viser en filmskaper som er villig til å eksperimentere med form og format, og som utforsker noen av de samme temaene – fra sorg og intimitet til storpolitikk – på en annen og mer fortettet måte enn i sine intrikat fortalte langfilmer.

Filmprogram

Judgement / Simpan
Sør-Korea 1999
18min

Night Fishing / Paranmanjang
Co-regissør Park Chan-kyong
Sør-Korea 2011
33min

Day Trip
Co-regissør Park Chan-kyong
Sør-Korea 2012
18min

Believe It Or Not
Co-regissør Park Chan-kyong
Sør-Korea 2018
31min

Teknisk informasjon om filmen Park Chan-wook kortfilmprogram
Attributt Verdi
Spilletid 1t 40m (100 minutter)
Produsert Sør-Korea
Regi Park Chan-wook & Park Chan-kyong
Tale Koreansk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat DCP