Mennesker i gate.

Parasitt i svart-hvitt

Årets filmsensasjon i en sjelden svart-hvitt-utgave, anbefalt av regissør Bong Joon-ho.

«Jeg er ekstremt glad for å kunne presentere Parasitt i svarthvitt på det store lerretet. Det er fascinerende å se hvordan filmopplevelsen endrer seg. Jeg har selv sett svarthvitt-versjonen to ganger nå, og tidvis føltes filmen mer som en fabel fra en annen tid. Noen elementer er skarpere og tydeligere, og karakterene står mer ut. Jeg håper publikum kan sammenligne sine opplevelser av filmen i farger og i svarthvitt.» Regissør Bong Joon Ho

Årets store Oscar-vinner og fjorårerets gullpalmevinner fra Cannes er ikke noe du vil gå glipp av. Sjelden har internasjonale kritikere vært mer samstemte i sin hyllest av en film, samtidig som filmen har feid alle konkurrenter av banen på kino. Med Parasitt har regissør Bong Joon-ho knekt koden og inntatt både børs og katedral med storm.

Møt Kim Ki-taek, en arbeidsledig familiefar som bor sammen med kona og to voksne barn i en fattigslig kjellerleilighet. Heller ikke kona har jobb, og familien har svært dårlige framtidsutsikter. Gjennom en kompis får sønnen i familien plutselig sjansen for å bli studieveiler for tenåringsdatteren i en rik familie. Han gjør raskt suksess i jobben, og det åpner muligheter for resten av familien til å fylle diverse andre funksjoner i rikmannsboligen: datteren som kunstkurator for den yngste sønnen i familien, faren som sjåfør, moren som husmor. Det virker som om en drøm har gått i oppfyllelse, men ender som et mareritt.

Det er en nesten utrolig prestasjon å klare å beskrive klassesamfunnet på en så utstudert og medrivende måte som Bong Joon-ho gjør i Parasitt. De fleste andre forsøk på film blir sittende fast i litt for forutsigbare skildringer av kampen mellom rik og fattig. Bong setter en helt ny standard ved å trekke motsetningen opp på et annet nivå, og han gjør det med effektive virkemidler fra mange sjangere.

Parasitt vises i svart-hvitt kun en eneste gang, lørdag 22. februar kl. 17.00. Benytt sjansen til å se årets filmsensasjon i en sjelden og annerledes utgave.

Teknisk informasjon om filmen Parasitt i svart-hvitt
Attributt Verdi
Spilletid 2t 12m (132 minutter)
Originaltittel Gisaengchung
Produsert Sør-Korea 2019
Regi Bong Joon-ho
Skuespillere

Song Kang-ho, Lee Sun-kyun, Jo Yeo-jeong

Tale Koreansk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat DCP

Se mer av