En eldre mann og en ung kvinne, begge ikledd mørkegrønne kjeledresser, står med blå plastikkhansker og undersøker baken til en sort- og hvitflekkete ku.

Onkel

Tankevekkende og hjerteskjærende fra den jyske landsbygda.

Foreldreløse Kris er 27 år og bor sammen med sin halvt uføre og lett pleietrengende onkel ute på den jyske landsbygda. Sammen driver de et lite melkegårdsbruk. I deres sære, men kjærlige relasjon, preget av daglige rutiner, er det ikke behov for mange ord. Kris er et arbeidsjern av dimensjoner og har inntatt en moderlig og overbeskyttende rolle overfor onkelen sin. Når hun redder en kalv under kalving, vekkes interessen hennes for veterinærfaget til live igjen. Hun blir venner med den snakkesalige og omsorgsfulle dyrlegen Johannes og oppdager gradvis at det finnes et liv utenfor gården. Når kjærligheten krysser hennes vei, må hun ta stilling til et spørsmål som kan endre hennes tilværelse for alltid.

Onkel er en stemningsfull og lun film som forteller en historie om savn, lengsel, kjærlighet og omsorg uten at det blir overfortalt. Det jyske landskapet og språket har en fremtredende rolle og du sitter igjen med en følelse av godhet, litt tristhet, og et sterkt behov for å prate om det du har sett etterpå.

ONKEL er en film hvor det rett som det er skjer små mirakel foran kamera… Årets hittil beste og mest originale nordiske film Adresseavisa
Årets mest rørende… ONKEL er en stillferdig og mektig liten film som griper og rører sitt publikum Dagens Næringsliv
Onkel er en film full av interessante formgrep og problemstillinger, og regissør Frelle Petersen gjør noen valg helt på slutten som er egnet til god filmdiskusjon. .. Den fester seg, og gleder som både fortelling og filmkunst Sigurd Vik, NRK P3 Filmpolitiet
Teknisk informasjon om filmen Onkel
Attributt Verdi
Spilletid 1t 45m (105 minutter)
Produsert Danmark 2019
Regi Frelle Petersen
Skuespillere

Jette Søndergaard, Peter Hansen Tygesen, Ole Caspersen

Tale Dansk
Tekst Engelsk
Aldersgrense Tillatt for alle
Visningsformat DCP

Forestillinger

  • Torsdag 22.10.2020 18:00 Tancred  

    Åpning av festivalen ved direktør Kjersti Mo, direktør Norsk filminstitutt. Jarl Frijs-Madsen, Danmarks ambassadør til Norge og regissør Frelle Petersen (digitalt) introduserer filmen.

Se mer av