Aung San Suu Kyi.

On the Inside of a Military Dictatorship

Om forsøket på å skape et diktatur.

Myanmar var lenge et av verdens mest lukkede regimer, med en militærjunta som styrte landet i 50 år. On the Inside of a Military Dictatorship forteller historien om hvordan militæretjuntaen åpnet for en demokratiseringsprosess, der juntaens gamle fiende, fredsprisvinner Aung San Suu Kyi, skulle få en av hovedrollene.

Historien er spesiell fordi de to partene har et særlig grep om hverandre: militæret med deres kontroll over landets ressurser, og Aung San Suu Kyi med sin karismatiske makt over folket, en logikk som binder de to gamle fiendene tett sammen. De blir begge nødt til å inngå kompromisser, men hvordan inngår man kompromisser med gårsdagens fiende uten å miste seg selv og folkets støtte på vegen. Hvordan kan man bygge et demokrati fra bunnen etter 50 år med diktatur, i et land med en splittet befolking?

Karen Stokkendal Poulsen (f. 1983) er utdannet i statsvitenskap fra Københavns Universitet, og har filmutdannelse fra Goldsmiths College i London. Hun har arbeidet i utenrikstjenesten og som universitetslærer, og har tidligere laget dokumentaren The Agreement (2014). On the Inside of a Military Dictatorship er vist på anerkjente festivaler som Hot Docs i Toronto og CPH:DOX i København.

Teknisk informasjon om filmen On the Inside of a Military Dictatorship
Attributt Verdi
Spilletid 1t 50m (110 minutter)
Produsert Danmark/Frankrike 2019
Regi Karen Stokkeland Poulsen
Tale Burmesisk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 12 år
Visningsformat DCP

Se mer av