Kristine Kujath Thorp og Rolf Kristian Larsen i Nordsjøen.

Nordsjøen

Spesialvisning med påfølgende diskusjon med eksperter på geofysikk og miljøulykker.

Lille julaften 1969 annonserte den norske regjeringen en nyhet som skulle forandre Norge for alltid. Dagen markerte starten på Norges oljealder og et økonomisk eventyr uten sidestykke.

I den nye storfilmen Nordsjøen tar det norske oljeeventyret en dramatisk vending. En oljeplattform går plutselig ned utenfor Ormen Lange-feltet. Forskerne prøver desperat å finne løsningen på den tilsynelatende uforklarlige hendelsen. Norge holder pusten når det viser seg at ulykken bare er starten på noe som skal bli veldig mye mer alvorlig. Et menneskelig drama på liv og død går i gang i det tusenvis av oljearbeidere plutselig er fanget på plattformer over hele Nordsjøen. Norgeshistoriens største redningsaksjon er et faktum.

Midt i dette kaoset befinner Sofia (Kristine Kujath Thorp) seg. Hun er en ung gründer som jobber med svært avanserte undervannsroboter. Sammen med kollegaen Arthur (Rolf Kristian Larsen) må hun risikere alt i en desperat kamp mot klokka, da det viser seg at Sofias kjæreste er fanget i en ødelagt plattform dypt under den frådende havoverflaten.

Nordsjøen er en ny storproduksjon fra Fantefilm som tidligere har produsert katastrofefilmene Skjelvet og Bølgen. I hovedrollen finner vi stjerneskuddet Kristine Kujath Thorp, som nylig har vært aktuell i storfilmen Den største Forbrytelsen og Ninjababy. Andre sentrale roller bekles av Rolf Kristian Larsen, Anders Baasmo, Henrik Bjelland og Bjørn Floberg.

Filmen presenteres i samarbeid med OSEG - Oslo Society of Exploration Geophysicists.

Diskusjon etter filmen

Etter filmen blir det en diskusjon hvor eksperter på geofysikk og miljøulykker diskuterer filmen på vitenskapelig grunnlag. Benjamin Bellwald (VBPR), PhD i subakvatiske skred og geofare-ekspert, leder samtalen, og ellers medvirker Viktoriya Yarushina (IFE, ekspert i fluid lekkasje), Ketil Hareland (Equinor, ekspert i operational safety) og Anders Solheim (NGI, ekspert i geofarer).

Teknisk informasjon om filmen Nordsjøen
Attributt Verdi
Spilletid 1t 45m (105 minutter)
Produsert Norge 2021
Regi John Andreas Andersen
Medvirkende

Kristine Kujath Thorp, Rolf Kristian Larsen, Anders Baasmo, Henrik Bjelland, Bjørn Floberg, Anneke von der Lippe, Ane Skumsvoll, Cengiz Al

Tale Norsk
Tekst Norsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat DCP

Samarbeids­partnere

Se mer av