Tre monsterbarn i et snølandskap.

Nordnorske kortfilmperler

I dette kortfilmprogrammet møter du blant annet et rampete monster, en fugl og en sau på flytur og Theodor og Vilja som tryller fram dinosaurer med en magisk pensel. De seks filmene som vises er Bædi og Børdi, Myrhull, Dunder, Akvarium, Theodors magiske revansj og Hermann.

Norge er et langstrakt land med mange spennende fortellinger. I dette filmprogrammet får du se seks kortfilmer. Alle filmene er laget av filmskapere som bor i Nord-Norge.

Bædi og Børdi (regi: Aleksander Nordaas, 2017, 8 min)

Bædi er en oppblåst sau. Børdi er en fugl som ikke kan fly. De to bor alene på en øy. Bædi har så mye luft i magen at han kan brukes som luftballong. Med Bædi som ballong og Børdi som pilot reiser de to ut i verden for å hjelpe dyr i trøbbel. Bædi og Børdi har også fått sin egen reiseguide for barn.

Myrhull (regi: Torfinn Iversen, 2018, 11 min)

Jenny og Ingrid skal på camping med pappaen til Ingrid. De to er egentlig ikke så gode venner, men foreldrene ønsker at de skal være det. Jenny bærer på en vond hemmelighet. Oppe på fjellet kommer jentene utfor en vanskelig situasjon.

Dunder (regi: Endre Skandfer, 2016, 9 min)

I de herlige snøfjellene bor to monstre som elsker å leke. Det ene monsteret får en ny venn. Det andre monsteret føler seg utenfor og begynner med slemme monsterting. En stemningsfull animasjonsfilm om vennskap, sjalusi og anger.

Akvarium (regi: Yvonne Thomassen, 2018, 13 min)

Den unge gutten Amir er i ferd med å fryse ihjel i det iskalde vinterværet og søker ly i et hus. Der møter han en tradisjonell og gammel mann. De to får en uventet forståelse for hverandres situasjon.

Theodors magiske revansj (regi: Jim Hansen, 2018, 17 min)

Søskenparet Theodor og Vilja blir forfulgt av en bølle og søker tilflukt i huset til en rar kunstner. Han kan trylle med penselen sin! Snart får Theodor og Vilja en idé for å skremme den ekle bølla. En spennende og magisk film med morsomme referanser til klassiske filmer som blant annet Jurassic Park.

Hermann (regi: Tord Theodor Olsen, 2018, 15 min)

Ti år gamle Hermann prøver å imponere nabojenta Pia. Bestefar husker flere lure knep fra den gangen han møtte bestemor. Hermann lærer flere gode triks og setter i gang noen vågale prosjekter for å framstå som en helt. Men er det alltid bare de tøffe gutta jentene vil ha?

Filmprogrammet vises i samarbeid med Nordnorsk filmsenter.

Teaser til Theodors magiske revansj.

Teknisk informasjon om filmen Nordnorske kortfilmperler
Attributt Verdi
Spilletid 1t 12m (72 minutter)
Originaltittel Myrhull, Dunder, Akvarium, Hermann, Theodors magiske revansj, Bædi og Børdi
Produsert 2016
Regi Diverse
Visningsformat DCP

Se mer av