En ung gutt kysser en ung kvinner mens to sortkledde menn med bowlerhatt ser på.

Mysteriet i Slack Bay

Engler og djevler og mysterier i Bruno Dumonts første periodedrama.

Mange ble overrasket da Bruno Dumont utforsket krim- og komediegenren i P’tit Quinquin, etter å ha vært trofast i så mange år til sine mørke, eksistensielle drama. I Mysteriet i Slack Bay fortsetter han i Quinquin-sporet – her finner vi absurd humor og slapstick, samt to fornøyelige politimenn – samtidig som han denne gangen trekker disse elementene inn et periodedrama. Likefullt er resultatet umiskjennelig dumontsk.

Dumont har alltid skildret det rurale Nord-Frankrike, befolket det med hverdagsmennesker, ofte fåmælte, men også trassige og irrasjonelle, bundet til dysfunksjonelle familier og tradisjoner. Han har alltid lagt inn filosofiske og mytiske problemstilllinger i historiene sine, i tillegg til at han har hatt et klart klasseperspektiv.

Vi befinner oss i begynnelsen av 1900-tallet, det er sommer og den velstående familien van Peteghem kommer kjørende til sommerstedet sitt, et bisart bygg som troner på en høyde med utsikt over en vakker bukt. Van Peteghem-familien er preget etter flere generasjoner med strategiske giftermål. Familiens overhode er den fartsglade og pukkelryggede André van Peteghem, som er gift med nevrotiske Aude.

Slack-bukta er nesten unaturlig vakker og fremstår først som det perfekte sommerparadis, men det viser seg at mørke krefter er sving, når flere ferierende i området forsvinner på mystisk vis. De to overvektige politietterforskerne Machin og Malfoy ankommer stedet og lar seg ikke kue av til dels utfordrende arbeidsforhold. Samtidig blir en av sønnene til den lokale ferjemannen kjent med et av van Peteghem-barna.

Mysteriet i Slack Bay er en original genreblanding, morsom, skrekkelig, skjør og ubehagelig på en og samme tid. Meritterte skuespillere som Juliette Binoche og Fabrice Luchini utforsker farseskuespill, mens amatørtalentene Raph og Brandon Lavieville overbeviser med sine nedtonede rolletolkninger. Filmen er også overveldende vakker, takket være filmfotograf Guillaume Deffontaines og kostymeansvarlig Alexandra Charles, samtidig som den også er grensesprengende og grotesk. For engler og djevler lever side om side i Slack Bay, slik at filmen både rommer dyriske drifter og de utroligste mirakler.

«Dumont, who is from the region where the film was shot, fuses genre with his intimate knowledge of its mysteries and myths to create a cinematic universe of his own.» Richard Brody, The New Yorker, i forbindelse med en kåring av fjorårets beste filmer (Mysteriet i Slack Bay var nr. 5 på listen)
Teknisk informasjon om filmen Mysteriet i Slack Bay
Attributt Verdi
Spilletid 2t 2m (122 minutter)
Originaltittel Ma Loute
Produsert Frankrike/Tyskland/Belgia 2016
Regi Bruno Dumont
Skuespillere

Juliette Binoche, Fabrice Luchini, Valeria Bruni Tedeschi, Jean-Luc Vincent

Tale Fransk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 12 år
Visningsformat DCP
Bildeformat 2.35:1
2.35:1

Se mer av