To menn i dress står og diskuterer inne i et lokale.

Milk

Vi ønsker elever i ungdomskolen velkommen til skolekino under Oslo/Fusion filmfestival, der vi utforsker temaer knyttet til identitet og seksualitet. Til filmen får vi besøk av Gro Lindstad, første leder av Foreningen Fri.

Milk forteller historien om Harvey Milk, den første åpent skeive politikeren valgt til et offentlig verv i California. Til visningen får vi besøk av Gro Lindstad, tidligere leder av Det Norske Forbundet av 1948, og den første lederen av LLH, nå Foreningen Fri.

Filmen åpner med at Harvey Milk er skutt og drept. Vi gjenopplever Harveys reise gjennom fordommer, hat og kjærlighet i et USA hvor homofile fortsatt ble sett på som annenrangs borgere og utsatt for omfattende vold og diskriminering både fra folk og myndigheter.

Milk tar for seg styrken som ligger i samholdet og kampviljen man fant i det skeive miljøet på 60- og 70-tallet. Folk var lei av undertrykkelse og fant sammen og bekjempet overmakten med stort sett fredelige midler. Gjennom persongalleriet får vi innblikk i livet og utfordringene til flere personer og av kreftene som var ute etter å stoppe dem. Filmens tematikk er mer aktuelle enn noensinne, og er i ferd med å bli en advarsel om hva som kan skje om vi lar historien gjenta seg.

Tematikk og målgruppe

  • Historie, identitet, diskriminering og demokrati.
  • Passer for elever på 7. trinn og oppover.

Påmelding
Skolevisningen er gratis. Billetter reserveres på epost til sita.jacobsen@nfi.no.
(Oppgi skolens navn og antall elever og lærere.)

Arrangementet er et samarbeid med Skeiv ungdom og Oslo/Fusion.

Traileren til Milk.

Teknisk informasjon om filmen Milk
Attributt Verdi
Spilletid 2t 8m (128 minutter)
Produsert USA 2008
Regi Gus Van Sant
Tale Engelsk
Tekst Utekstet
Aldersgrense 15 år
Visningsformat Blu-Ray
Lyd 5.1
Bildeformat 1.78:1
1.78:1

Forestillinger

  • Torsdag 20.09.2018 12:00 Tancred  

    Besøk av Gro Lindstad. Påmelding via epost.