Et menneske står og ser inn i et glassbur.

Memoria

Tilda Swinton i Apichatpong Weerasethakuls første engelskspråklige film.

Apichatpong Weerasethakul er nok et kjent navn for faste Film fra Sør-besøkende. Nesten alle filmene hans har blitt vist på festivalen tidligere, og i 2013 fikk han Sølvspeilets ærespris under sitt besøk til festivalen. Nå er han tilbake, denne gangen med sin første engelskspråklige film. Filmen hadde premiere tidligere i år under Cannes-festivalen, hvor den vant juryprisen.

Jessica (Tilda Swinton) er en skotsk orkidédyrker på besøk hos sin søster i Bogotá. En dag hører hun et mystisk smell som ingen andre ser ut til å høre. Dette sender henne ut på en eksistensiell reise som blant annet tar henne til en arkeologisk utgravningsplass og til et medium for de dødes kollektive hukommelse.

Tilda Swinton passer ypperlig inn i den verdenen Apichatpong Weerasethakul har skapt. Hennes karakteristiske og bestemt vestlige fremtoning blir et slående element der hun vandrer rundt i Colombia.

Memoria er en vakker, dvelende og magisk film. Weerasethakul er en mester i magisk realisme, og klarer å mane fram stor emosjonell dybde av tilsynelatende ingenting. Filmen er full av lange tablåer hvor alt nesten ser ut til å gå i sakte film, men likevel blir filmen som et mysterium hvor det er umulig å kjede seg. Bilder, komposisjon, lyd, lys og andre visuelle og narrative elementer er sydd sammen i en forførende drakt, av en regissør som går mye lengre i sin slow cinema-hypnose enn hva andre på hans internasjonale nivå tør.

Teknisk informasjon om filmen Memoria
Attributt Verdi
Spilletid 2t 16m (136 minutter)
Originaltittel Memoria
Produsert Colombia/Thailand/Frankrike 2021
Regi Apichatpong Weerasethakul
Medvirkende

Tilda Swinton, Jeanne Balibar, Daniel Giménez Cacho

Tale Engelsk, spansk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat DCP

Se mer av