En gutt og jente sitter ved siden av hverandre i et skolebibliotek.

Melody: For ung til kjærlighet

Hva kan du gjøre når du er elleve år gammel, omgitt av voksne som har null forståelse for hvordan det er å være barn, og så forelsker du deg, skikkelig?

Daniel har akkurat begynt på ny skole, en gammel, tradisjonsrik en, der lærerne er en gjeng skikkelig strenge surpomper. Snart blir han kjent med to viktige personer: Ornshaw, som blir bestekompisen hans, og Melody, som han forelsker seg i. Men når Daniel vil gifte seg med Melody, etter å ha elsket henne inderlig en hel uke, setter de voksne seg på bakbeina.

På barns premisser

Det finnes mange filmer om det å være barn, men noen av dem forstår barn mye mer enn andre. Melody er en slik en. Det skyldes blant annet at manusforfatteren besøkte mange skoler og intervjuet barn om livene deres, og brukte det de fortalte i historien og dialogen.

Gutten Daniel løper framover med en flokk skoleelever løpende etter seg.

En ordentlig filmskatt

Musikken i filmen ble laget av det som var en av de mest populære gruppene på den tiden, The Bee Gees. I dag er det mange som ikke vet om denne filmen, men noen av dem som så den som barn, har aldri glemt den. Det er alt fra folk som jobber på Cinemateket, til berømte regissører som Alejandro González Iñárritu og Wes Andersson. Wes Andersson er til og med så glad i den, at han laget sin egen versjon av den samme historien; Moonrise Kingdom.

Teknisk informasjon om filmen Melody: For ung til kjærlighet
Attributt Verdi
Spilletid 1t 43m (103 minutter)
Originaltittel Melody
Produsert Storbritannia 1971
Regi Waris Hussein
Skuespillere

Mark Lester, Tracy Hyde, Jack Wild, Colin Barrie

Tale Engelsk
Aldersgrense 6 år
Visningsformat 35mm
Bildeformat 1.85:1
1.85:1