En person står med ryggen til, med hvit skulderveske og mønstret skjorte, og ser ned på hustak.

Made in Hong Kong

Indiefilm fra Hongkong om fortapt ungdom.

Hongkong, 1997: Unge mennesker drømmer om kjærlighet og død, selvmord og drap. Moon er en kynisk ung gjeldsinnkrever. Han blir betatt av den unge kvinnen Ping, som er i ferd med å dø av nyresykdom. Et selvmordsbrev fra en student ingen av dem kjenner, besegler deres skjebner og fører dem sammen.

Chans film ble laget på et bittelite budsjett med restebiter av ubrukt film fra andre produksjoner. DIY-tilnærmingen synliggjør virkelig Made in Hong Kong-etoset: man kombinerer tilgjengelige materialer i høyt tempo for å skape noe virkelig nytt. Resultatet er et portrett av en generasjon med militante, selvoppofrende Hongkong-ungdommer.

Shelly Kraicer

Om regissøren

Fruit Chan (Chen Guo, født 1959) ble født i Hainan, Kina og meldte sin ankomst i Hongkongs filmindustri i 1982. Gjennombruddet kom med «1997-trilogien», som startet med den uavhengige suksessfilmen Made in Hong Kong. Chans allsidige talent favner alt fra eksperimentell kunstfilm til hysterisk grusom skrekkomedie.

Denne filmen ble definitivt inspirert av hendelsene i 1997, da Hongkong skulle tilbakeføres til Kina. Den symboliserer en slags deadline, avslutningen av en historisk epoke. Det er en dyster utsikt, men det var utvilsomt noe som ble dypt og genuint følt av meg og mine jevnaldrende. Og det er akkurat den følelsen av håpløshet som drev meg til å lage denne filmen. Fruit Chan
Bursting with energy and jagged in style … This is a raw virtuoso work of the utmost impact and awareness, released just as Hong Kong was changing hands. Kevin Thomas, Los Angeles Times
Teknisk informasjon om filmen Made in Hong Kong
Attributt Verdi
Spilletid 1t 49m (109 minutter)
Originaltittel 香港製造
Produsert Hongkong 1997
Regi Fruit Chan
Medvirkende

Sam Lee, Neiky Hui-Chi Yim, Wenders Li

Tale Kantonesisk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat DCP