Masse fargerike barn som står på en trapp.

Løvetannbarn

En hjertevarm fortelling om en tapper gutt som mister moren sin, og en film som tar opp temaer som er viktige for både barn og voksne. Før filmen viser vi kortfilmen Birds of a Feather.

Isak er et såkalt løvetannbarn. Han har det ikke så greit hjemme og må klare seg selv. Når Isak en dag mister moren sin, må han flytte på barnehjem. Her finner han seg etterhvert til rette og får venner. Dessuten møter han Raymond, en skikkelig staut og trivelig politimann! Med en særpreget og fargerik animasjon forteller filmen en varm og humoristisk historie om verdifulle barn som må reddes unna vanskelige voksne, og om å finne sin egen vei og sin egen identitet i livet.

Løvetannbarn var Oscarnominert og ble kåret til Beste europeiske barnefilm i 2016. I 2017 mottok den også Barn i byen-prisen på Barnefilmfestivalen i Kristiansand. Filmen er basert på boken Autobiographie d’une Courgette av Gilles Paris. Manusforfatter Céline Sciamma er en mester i å skildre barn, ungdom og kvinner som forsøker å bryte seg løs fra stengslene de har rundt seg.

To barn på aketur på et akebrett.
Vi synes dette var en god historie. Filmen var litt trist, men den hadde en fin slutt. Vi skulle ønsket at den hadde vart enda lengre. En veldig fin film, med god musikk, som tar opp viktige temaer for både voksne og barn. Barn i byen-juryen, Kristiansand Internasjonale Barnefilmfestival 2017

Forfilm

BIrds of a Feather
USA, 2020, 3 min
Regi: Varad Bhamburdekar
Uten dialog / No dialogue

I hagen i et indisk palass sliter en påfugl med å få fjærhalen opp for å imponere de kvinnelige fuglene. Så møter han en annen påfugl med samme problem. Hva kan skje?

Teknisk informasjon om filmen Løvetannbarn
Attributt Verdi
Spilletid 1t 8m (68 minutter)
Originaltittel Ma vie de Courgette
Produsert Sveits 2016
Regi Claude Barras
Skuespillere

Petter Blom-Hellum, Oda Sundsbø, Jesper Leporanta, Max Sletten Wevling, Leon Lycke Essén

Tale Norsk
Aldersgrense 6 år
Visningsformat DCP
Bildeformat 1.85:1
1.85:1

Forestillinger

  • Lørdag 26.09.2020 13:00 Lillebil