To hjemløse hunder.

Los Reyes

En ukonvensjonell chilensk dokumentarfilm!

Los Reyes er navnet på den eldste skateparken i Chiles hovedstad Santiago. Det er her vi møter Football og Chola, to løshunder som har laget sitt hjem i er kaos mellom trafikkerte veier, pakkesler og skatende ungdommer. Ungdommene er svært kamerasky og vi ser dem kun som silhuetter, skygger og figurer ute av fokus. Vi hører dem prate med hverandre om kjipe foresatte, trakassering av det lokale politiet og marijuana-salg. Det er disse samtalene som er filmens fortellerstemme, men det er hundene som er filmens stjerner og får hele vårt fokus. Det er løshundene som er kongene på denne haugen.

Du må ikke være en hundeelsker for å bli glad i Football og Chola. Det er trist å se dem fryse ute alene på regntunge kvelder, og det er derfor rørende og se dem få hundehus til skateparken hvor de kan søke ly. Deres forsøk på å leke med og få oppmerksomhet av menneskene som bruker parken er hjerteskjærende til tider, da det forsterker inntrykket av at i bunn og grunn er Football og Chola hjemløse.

Slik er Los Reyes en ukonvensjonell dokumentarfilm uten et tydelig narrativ som drives fremover av drømmelignende fotoarbeid. Tålmodig og meditativt tar Los Reyes opp temaer som utenforskap og tenåringsopprør, uten de store åpenbaringer og lar deg reflektere i fred. Los Reyes er en film som lar deg puste ut og slappe av, og lar tankene få vandre fritt.

Bettina Perut (f. 1970 i Italia) og Iván Osnovikoff (f. 1966 i Chile) har laget åtte dokumentarfilmer sammen. De er regissør og produsenter i sitt eget produksjonsselskap og er blant annet kjent for La muerte de Pinochet (2011). Med Los Reyes vant de juryens spesialpris på verdens største dokumentarfestival IDFA i Amsterdam.

Teknisk informasjon om filmen Los Reyes
Attributt Verdi
Spilletid 1t 18m (78 minutter)
Produsert Chile 2018
Regi Bettina Perut og Iván Osnovikoff
Tale Spansk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 12 år
Visningsformat DCP

Se mer av