I forgrunnen står en person med svart hjelm. Bak står en kvinne med rødmalt ansikt og sorte lepper og øyesminke. Smykker i håret og ørene. Hun står og brøler.

Looking for a Lady With Fangs and a Moustache

I en vanskelig situasjon får kulturtradisjoner en ny betydning.

Khyentse Norbu lager filmene sine i skjæringspunktet mellom det moderne Bhutan og den sterkt tradisjonsbundne buddhistiske kulturen i samfunnet. I hans nyeste film kommer det tydelig fram at deler av den yngre befolkningen lever sekulære liv, i langt større grad enn det som var tilfellet for bare få år siden. I det øyeblikket man får inntrykk av at man titter på en relativt tradisjonell dramafilm, legges det til mystiske elementer som både engasjerer og fascinerer.

I Looking for a Lady with Fangs and a Moustache møter vi en ung, ikke-troende entreprenør bosatt i den nepalske hovedstaden Katmandu. Den unge mannen møter en tilsynelatende kvakksalver med munkekappe og solbriller, som forutser hans snarlige død – med mindre han oppsøker den mystiske kvinnen med huggtenner, en myteomspunnet figur innen buddhismen. Budskapet blir først mottatt med skepsis, men en rekke skjellsettende syn og opplevelser setter entreprenørens sekulære livssyn på prøve: Finnes det en mulighet for at munken faktisk snakker sant?

Samtale før filmen

Før filmen kan du oppleve en digital regissørsamtale mellom Khyentse Norbu og filmregissør Line Halvorsen. Da vil du få dypere innsikt i hans karriere og vite mer om hans tilværelse som en stor buddhistisk læremester (han blir ansett som tredje inkarnasjon av en munk fra 1800-tallet) med tilhengere over hele verden. Samtalen vil streife innom alt fra hva budskapet i filmene hans er til hans tanker rundt verdens foranderlighet; i tillegg vil Norbu dele noen visdomsord om hvordan vi kan frigjøre oss litt mer fra den materialistisk styrte kulturen, og dermed kanskje oppnå en større grad av harmoni med oss selv. Vi lover en spennende og fascinerende samtale, som gir deg muligheten til å se verden fra en annen vinkel.

Teknisk informasjon om filmen Looking for a Lady With Fangs and a Moustache
Attributt Verdi
Spilletid 1t 53m (113 minutter)
Produsert Bhutan 2019
Regi Khyentse Norbu
Medvirkende

Orgyen Tobgyal Rinpoche, Tsering Tashi Gyalthang, Tulku Kungzang

Tale Tibetansk og nepali
Tekst Engelsk
Aldersgrense 9 år
Visningsformat DCP