Blodig kvinne med målrettet blikk.

Lady Vengeance

Den siste filmen i Parks Chan-wooks hevn-trilogi.

Filmhistorien er proppfull av sinte, hevnlystne menn, og noen kvinner også. I Park Chan-wooks Lady Vengeance møter vi en kvinne som etter flere år bak murene har klekket ut en omstendelig hevnplan. Da filmen begynner vet vi ikke hvorfor hun søker hevn, forsoning og gjenopprettet balanse, og dette er noe av det som driver fortellingen fremover. Sakte, men sikkert faller bitene på plass, og man får øye på en svært kompleks lady og en stor, tragisk sorg.

Det kan ikke sies for ofte: Park er en mesterlig forteller. Han skaper et ambisiøst filmatisk puslespill og evner å pirre og forundre oss hele tiden. Lady Vengeance er siste del av hans såkalte hevn-trilogi, og som i de to første avsnittene har han også her jobbet mye med det visuelle og gitt dramaet en unik signatur. Evig brennende lys, glorier og religiøse referanser går igjen, sammen med mørkerødt blod og tårer. Og ladyens lengsel etter forlatelse.

Park Chan-wook (f. 1963) fra Sør-Korea er en av verdens mest anerkjente nålevende regissører. Han har regissert en lang rekke visuelt spektakulære og drivende filmer, og fikk et gjennombrudd med Joint Security Area (2000) og Oldboy (som han vant Grand Prix for i Cannes i 2003). Tematisk er hevn ofte en sentral drivkraft i mange av hans karakterer.

Teknisk informasjon om filmen Lady Vengeance
Attributt Verdi
Spilletid 1t 42m (102 minutter)
Originaltittel Chinjeolhan geumjassi
Produsert Sør-Korea 2005
Regi Park Chan-wook
Skuespillere

Lee Young-Ae, Choi Min-shik

Tale Koreansk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat 35mm
Bildeformat 2.35:1
2.35:1