En svart og en rød maur står og skuler på hverandre foran en lekkerbisken av en sukkerbit.

Kule kryp

Animert perle om to maurstammer i kampen for tilværelsen – eller i hvert fall kampen om en gjenglemt boks med sukkerbiter.

Kommende forestillinger

  • Lørdag 28.09.2019 15:00 Kjøp

    Mellom kl. 12-15 kan du bli med på drop-in naturverksted og lage ditt eget insektshotell.

Se alle forestillinger

Store ting begynner i det små. Kule kryp er en spennende og maurfylt animasjonsfilm for de minste. I en av skogens stilleste kroker, i restene etter en piknik, utkjempes en tøff kamp mellom to maurstammer. De har begge samme mål: Å få kontrollen over en boks gjenglemte sukkerbiter.

En ung, foreldreløs marihøne forstår plutselig at hun befinner seg midt i kampens hete. Marihøna blir kjent med en av de sorte maurene, og bestemmer seg for å hjelpe til med å beskytte maurtua hans mot angrep fra fienden. Og fienden er ikke til å kimse av. Vi snakker om den grusomme, røde maurgjengen, ledet av en fryktløs sjefsmaur som nekter å tape det store slaget.

Filmen er satt sammen av en miks av ekte naturbilder og animasjon, noe som skaper en nydelig visuell opplevelse. Det er imponerende å se maurflokken vandre gjennom naturen, og det rolige tempoet gjør det mulig å få med seg de flotte detaljene. Filmen er uten dialog. Krypene kommuniserer ved hjelp av fløyte- og trompetlyder, og det er aldri vanskelig å forstå hva de mener. Kule kryp er basert på den prisbelønnede kortfilmen Miniscule, som senere ble en svært populær TV-serie.

Teknisk informasjon om filmen Kule kryp
Attributt Verdi
Spilletid 1t 29m (89 minutter)
Originaltittel Minuscule: La vallée des fourmis perdues
Produsert Frankrike 2013
Regi Hélène Giraud, Thomas Szabo
Tale Uten tale
Aldersgrense Tillatt for alle
Visningsformat DCP
Bildeformat 2.35:1
2.35:1

Forestillinger

  • Søndag 15.09.2019 14:00 Lillebil  
  • Lørdag 28.09.2019 15:00 Lillebil Kjøp

    Mellom kl. 12-15 kan du bli med på drop-in naturverksted og lage ditt eget insektshotell.