En svart og en rød maur står og skuler på hverandre foran en lekkerbisken av en sukkerbit.

Kule kryp

Animert perle om to maurstammer i kampen for tilværelsen – eller i hvert fall kampen om en gjenglemt boks med sukkerbiter.

Store ting begynner i det små. Kule kryp er en spennende og maurfylt animasjonsfilm for de minste. I en av skogens stilleste kroker, i restene etter en piknik, utkjempes en tøff kamp mellom to maurstammer. De har begge samme mål: Å få kontrollen over en boks gjenglemte sukkerbiter.

En ung, foreldreløs marihøne forstår plutselig at hun befinner seg midt i kampens hete. Marihøna blir kjent med en av de sorte maurene, og bestemmer seg for å hjelpe til med å beskytte maurtua hans mot angrep fra fienden. Og fienden er ikke til å kimse av. Vi snakker om den grusomme, røde maurgjengen, ledet av en fryktløs sjefsmaur som nekter å tape det store slaget.

Filmen er satt sammen av en miks av ekte naturbilder og animasjon, noe som skaper en nydelig visuell opplevelse. Det er imponerende å se maurflokken vandre gjennom naturen, og det rolige tempoet gjør det mulig å få med seg de flotte detaljene. Filmen er uten dialog. Krypene kommuniserer ved hjelp av fløyte- og trompetlyder, og det er aldri vanskelig å forstå hva de mener.

Kule kryp er basert på den prisbelønnede kortfilmen Miniscule, som senere ble en svært populær tv-serie. Humoren kan minne litt om Jacques Tatis lune, dialogløse gjøgling i filmklassikere som Mon Oncle og Playtime, og konseptet kan også synes inspirert av dokumentaren Mikrokosmos, som også utspiller seg på den franske landsbygda med samme type småkryp.

Teknisk informasjon om filmen Kule kryp
Attributt Verdi
Spilletid 1t 29m (89 minutter)
Originaltittel Minuscule: La vallée des fourmis perdues
Produsert Frankrike 2013
Regi Hélène Giraud, Thomas Szabo
Tale Uten tale
Aldersgrense Tillatt for alle
Visningsformat DCP
Bildeformat 2.35:1
2.35:1

Forestillinger

  • Søndag 15.09.2019 14:00 Lillebil  
  • Lørdag 28.09.2019 15:00 Lillebil  

    Mellom kl. 12-15 kan du bli med på drop-in naturverksted og lage ditt eget insektshotell.