Utsnitt av iHuman plakat. Kvinneansikt med digital forstyrrelse.

JF Tech Forum: iHuman

For refundering ber vi publikum sende tilsendt skjema på e-post til gunnar.bangsmoen(at)nfi.no, senest onsdag 8. april 2020. Skriv «Refusjon JF» i emnefeltet på e-posten. De som ikke har kjøpt billett over internett, men direkte i Cinematekets kasse, må i tillegg vedlegge en kopi av billetten/billettene. Eventuelle spørsmål rettes til den nevnte e-postadressen. Eventuelt gjenstående beløp som ikke ønskes refundert innen fristen vil JF Tech Forum overgi til Cinemateket som støtte i denne vanskelige tiden.


—————————-

Spredningen av coronaviruset har eskalert og Oslo kommune har iverksatt ytterligere innstramminger med hensyn til blant annet offentlige arrangementer. Å redusere og forsinke spredningen er et felles ansvar og Juristforbundets Tech Forum har på denne bakgrunn besluttet å avlyse arrangementet omkring visning av filmen iHuman 16. mars. Vi beklager dette og håper å kunne komme tilbake med tilbudet ved senere anledning. Det vil komme ytterligere info på bl.a. denne siden om hvordan refundering av kjøpte billetter vil bli effektuert.

Joachim Benno, Leder JF Tech ForumJuristforbundets Tech Forum inviterer til filmvisning med påfølgende debatt og tapas (inngår i billettprisen).

Arrangementet er åpent for alle. Ta gjerne med kollegaer, familie eller venner. Bruk filmen som grunnlag for spennende fortsatte diskusjoner på arbeidsplassen, over middagsbordet eller i andre sammenhenger. Velkommen!Dokumentarthriller om den største teknologiske revolusjonen noensinne: Kunstig intelligens

Se trailer her.

iHuman er den første internasjonale kinodokumentaren som viser den akselererende industriens politiske og sosiale konsekvenser gjennom møter med noen av de største pionerene i vår tid. Filmen tar oss med på en reise inn i den «usynlige revolusjonen», hvor kunstig intelligens forandrer oss som mennesker og som samfunn. Vi er besatt, avhengig og kontrollert av teknologi. Men, hvem har egentlig kontrollen? Kunstig intelligens er blitt så avansert at vi står overfor en rekke etiske dilemmaer. Er vi i ferd med å gjøre oss selv overflødige? Menneskeheten står foran et veiskille.

iHuman hadde verdenspremiere på prestisjetunge IDFA i Amsterdam før jul, med Edward Snowden i aftertalk. Filmen har også vært vist på FN-konferanse i Genève, presentert på G7-toppmøte og i EU, og skal vises på World Economic Forums «Global Technology Governance Summit» i april.

Om regissøren

Tonje Hessen Schei er kjent for dokumentarene Drone (2014), Play Again (2010) og Independent Intervention (2006). Felles for filmene er at de tar for seg forholdet mellom mennesker og teknologi. Filmene er vist i over 100 land og brukes fortsatt på skoler og universiteter verden over. Drone vant både Amanda og Gullrute for beste dokumentar, ved siden av priser på filmfestivalene i Tromsø og Bergen og en rekke internasjonale utmerkelser. Schei har tidligere vært sjef for filmfestivalen Human Rights, Human Wrongs.

Om panelet

I panelet stiller Håvard Holm (president i Juristforbundet), Lise Lyngsnes Randeberg (president Tekna), Tore Tennøe (direktør Teknologirådet), Ingeborg Frøysnes (politisk rådgiver IKT-Norge) og Leonora Onarheim Bergsjø (leder Norsk råd for digital etikk). Diskusjonen ledes av Joachim Benno, leder JF Tech Forum.

Om Juristforbundets Tech Forum

JF Tech Forum er et ekspertutvalg oppnevnt av Juristforbundet. Forumet skal følge den teknologiske utviklingen, med fokus på konsekvenser av digitaliseringen og bruk av kunstig intelligens. Forumet skal bidra til å øke kunnskapen blant medlemmene og for øvrig bidra til samfunnsdebatten på dette området. Filmvisningen, med etterfølgende debatt, er JF Tech Forums første offentlige arrangement og etterpå inviteres til frie diskusjoner med tapas og drikke i kinofoajéen.

Teknisk informasjon om filmen JF Tech Forum: iHuman
Attributt Verdi
Spilletid 1t 39m (99 minutter)
Produsert Norge 2019
Regi Tonje Hessen Schei
Tale Engelsk
Tekst Norsk
Aldersgrense 12 år
Visningsformat DCP

Se mer av