En gutt, en ulv, en panter og en diger bjørn.

Jungelboken

Gled deg til et gjensyn med Jungelboken - i ny drakt!

Unn deg selv et gjensyn med Jungelboken! Denne klassiske fortellingen om gutten Mowgli fungerer på så mange plan – som en underholdende introduksjon til dyrelivet i jungelen, som en fabel om menneskets forhold til naturen, og som et stykke forbløffende filmteknologi.

Mowgli (Neel Sethi) har vokst opp hos en ulvefamilie. Han bor i jungelen, men føler seg ikke lenger velkommen der, på grunn av tigeren Shere Kan som har blitt skadet av mennesker og sverger hevn. Dermed må Mowgli forlate det eneste stedet hvor han noen gang har følt seg hjemme. Hvem skal han være nå – når han verken kan være jungelboer eller ordentlig menneske? På reisen for å finne seg selv får han selskap av mange forskjellige dyr: panteren Bagheera som vil hjelpe ham, bjørnen Baloo som bare vil nyte livet, pytonslangen Kaa som prøver å hypnotisere ham med blikket – og apen King Louie som vil få Mowgli til å røpe hemmeligheten om ild egentlig virker.

Historien i Jungelboken finnes i mange utgaver på film og teater, ikke minst den klassiske tegnefilmversjonen fra 1967. Denne filmen fra 2016 er helt spesiell: Den er laget i levende bilder, og de dataskapte dyreskikkelsene ser utrolig realistiske ut og gir en helt egen nerve til fortellingen.

Den amerikanske regissøren Jon Favreau startet sin karriere i underholdningsbransjen som skuespiller på både film og TV. Senere fikk han et gjennombrudd som skuespiller og manusforfatter i filmen Swingers. Faverau han regissert flere storfilmer som Made, Elf, Iron Man, Jungelboken og senest nylanseringen av Disneys Løvenes Konge.

Teknisk informasjon om filmen Jungelboken
Attributt Verdi
Spilletid 1t 46m (106 minutter)
Originaltittel The Jungle Book
Produsert USA 2016
Regi Jon Favreau
Skuespillere

Bill Murray, Ben Kingsley, Idris Elba, Neel Sethi, Lupita Nyongo’o

Tale Engelsk
Tekst Norsk
Aldersgrense 9 år
Visningsformat DCP
Bildeformat 1.85:1
1.85:1

Forestillinger

  • Lørdag 09.11.2019 14:30 Tancred  

Samarbeids­partnere

Film fra Sør