Noen retter en pistol mot en person i militæruniform.

Joint Security Area

Thriller fra grensen mellom Nord- og Sør-Korea.

Korea er delt ved den 38. breddegrad. Langs delelinjen strekker det seg en demilitarisert sone, et område der det er det lagt ut flere landminer enn noe annet sted i verden. Her har kapitalist og kommunist våket over hvert sitt område, fremdeles i kald krig med hverandre.

Joint Security Area åpner med at en svært uheldig episode har funnet sted i sonen. En etterforsker sendes inn for å undersøke saken nærmere. Hun oppdager raskt at visse forhold ikke er som hun først får fortalt og finner klare indikasjoner på at det har vært en eller annen form for kontakt, over lang tid, mellom to sør-koreanske og to nord-koreanske soldater. Det skal etter hvert vise seg at de fire hadde et unikt vennskap.

Joint Security Area var en kjempesuksess hjemme i Sør-Korea, men mainstream-appellen til tross: Dette er en thriller av et kvalitetskaliber man sjelden ser! Park gir oss strålende skuespillerprestasjoner, interessante karakterer og vanskelige dilemmaer, og han forener drøm, spenning, humor og sensibelt politisk stoff i en stram og lekker film.

Park Chan-wook (f. 1963) fra Sør-Korea er en av verdens mest anerkjente nålevende regissører. Han har regissert en lang rekke visuelt spektakulære og drivende filmer, og fikk et gjennombrudd med Joint Security Area (2000) og Oldboy (som han vant Grand Prix for i Cannes i 2003). Tematisk er hevn ofte en sentral drivkraft i mange av hans karakterer.

Teknisk informasjon om filmen Joint Security Area
Attributt Verdi
Spilletid 1t 49m (109 minutter)
Originaltittel Gongdong gyeongbi guyeok JSA
Produsert Sør-Korea 2000
Regi Park Chan-wook
Skuespillere

Lee Yeong-ae, Lee Byung-hun, Song Kang-ho, Kim Tae-woo, Shin Ha-kyun

Tale Koreansk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat 35mm
Bildeformat 2.35:1
2.35:1