New York i fugleperspektiv.

iHuman

Dokumentarthriller om den største teknologiske revolusjonen noensinne: Kunstig intelligens.

Menneskeheten står foran et veiskille. Kunstig intelligens er blitt så avansert at vi står overfor en rekke etiske dilemmaer. Er vi i ferd med å gjøre oss selv overflødige? Og hvordan sikrer vi at kunstig intelligens blir brukt i det godes tjeneste og ikke til overvåking, undertrykking og krigføring? Teknologifirmaene oppleves som de nye supermaktene, kommer teknologien til å ta strupetak på demokratiet?

Dokumentar-thrilleren iHuman tar oss med på en reise inn i den «usynlige revolusjonen», hvor kunstig intelligens forandrer oss som mennesker, samfunnet og fremtiden. Vi er besatt, avhengig og kontrollert av teknologi. Men, hvem har egentlig kontrollen? iHuman er den første internasjonale kinodokumentaren som viser den akselererende industriens politiske og sosiale konsekvenser gjennom møter med noen av de største pionerene i vår tid.

Debatt etter filmen

Etter visningen av iHuman blir det debatt. I panelet sitter Tonje Hessen Schei, regissør av iHuman, matematiker og teknologiinvestor Silvija Seres og Inger Marie Sundnes, professor ved Politihøgskolen i Oslo. Moderator: Hilde Wisløff Nagell fra Tankesmien Agenda. For mer informasjon, se humanfilm.no

Teknisk informasjon om filmen iHuman
Attributt Verdi
Spilletid 1t 39m (99 minutter)
Produsert Norge 2019
Regi Tonje Hessen Schei
Tale Engelsk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat DCP

Forestillinger

  • Tirsdag 25.02.2020 19:30 Tancred  

    Debatt etter visningen. I panelet sitter Tonje Hessen Schei, Silvija Seres og Marie Sundnes. Moderator: Hilde Wisløff Nagell.

Samarbeids­partnere

Se mer av