En mann i slåbrokk står i en trapp mens mange andre mennesker ser på ham.

I slik en natt

Realistisk drama om Gestapos jakt på en gruppe jødiske barn i Oslo, og om det dristige forsøket på å bringe barna i sikkerhet.

Kommende forestillinger

  • Lørdag 05.09.2020 15:00 Kjøp
  • Søndag 13.09.2020 14:00 Kjøp
Se alle forestillinger

Året er 1942 og Norge er okkupert av tyskerne. De bestemmer at alle jøder skal pågripes og sendes til Tyskland. Doktor Lehmann jobber på et barnehjem for jødiske barn. Etter en dødelig ulykke rekker han å gi to sykepleiere beskjed om at de må redde barna og hjelpe dem over grensen til det frie Sverige. Den modige sykepleieren Liv frakter barneflokken til onkelens hus. Sammen med onkel Goggen og hushjelpen Maren legger hun en plan for å skaffe barna mat og husly og hvordan de kan gjennomføre flukten til Sverige.

Basert på virkelige hendelser

I slik en natt skildrer i dramatisert form noe som virkelig har hendt. Høsten 1942 hadde nazistene begynt å sende norske jøder til konsentrasjonsleirer i Tyskland. Imens samlet to kvinner de foreldreløse jødiske barna på et barnehjem, og fikk reddet dem fra Gestapo. Flere hjelpere var involvert i flukten. I filmen er hjelperne samlet i én karakter, den unge kvinnelige legen Liv Kraft. Filmtittelen I slik en natt er hentet fra Henrik Wergelands diktsamling Jøden.

Barn som flykter gjennom skogen.
Teknisk informasjon om filmen I slik en natt
Attributt Verdi
Spilletid 1t 38m (98 minutter)
Produsert Norge 1958
Regi Sigval Maartmann-Moe
Skuespillere

Anne-Lise Tangstad, Joachim Holst-Jensen, Lalla Carlsen, Günther Hüttmann, Ottokar Panning

Tale Norsk
Aldersgrense 12 år
Visningsformat 35mm

Forestillinger

  • Lørdag 05.09.2020 15:00 Lillebil Kjøp
  • Søndag 13.09.2020 14:00 Lillebil Kjøp

Se mer av