Mennesker i ring rundt en som står på en stubbe.

Human Wild

I Human Wild følger vi en menneskeflokk i møte med andre dyreflokker.

Denne visningen av Marthe Thorshaugs nye film Human Wild skjer i samarbeid med ROM for kunst og arkitektur, hvor Thorshaugs utstillingsprosjekt Human Wild vises i perioden 26. mars-3. mai 2020.

I filmen befinner vi oss i et kurslignende scenario hvor seks mennesker er samlet for å utforske sine opprinnelige dyreinstinkter. De må finne ut av hvilken rang de har, hvilke instinkter som holder flokken sammen og oppdager flere nye sider ved seg selv. Men når menneskene møter ulveflokken og frykten setter inn, hva skjer da?

Human Wild er en kunstfilm med referanser til sjangre som naturfilm, dokumentar og thriller. Marthe Thorshaug har gjennom sine produksjoner utviklet et eget filmspråk, der virkemidler fra ulike sjangre blandes bevisst. Resultatet er filmer med en uforutsigbar stemning, hvor grensen mellom hva som er virkelig og hva som er fiksjon viskes ut.

Om kunstneren

Marthe Thorshaug (f. 1977) er utdannet fra Statens kunstakademi i Oslo. Filmene hennes har blitt vist på en rekke kunstinstitusjoner, museer og filmfestivaler over hele verden, blant annet The Phillips Collection (Washington DC), Whitechapel Gallery (London) og Momentum-biennalen.

Et gjennomgående tema i Thorshaugs filmer er forholdet mellom menneske, dyr og mytologi. Thorshaug bor og arbeider på småbruket hvor hun vokste opp i Vangsåsen utenfor Hamar.

Teknisk informasjon om filmen Human Wild
Attributt Verdi
Spilletid 0t 48m (48 minutter)
Produsert Norge 2020
Regi Marthe Thorshaug
Tale Norsk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 6 år
Visningsformat DCP
Lyd 5.1

Samarbeids­partnere

Se mer av