Harold Lloyd henger etter bare viserne i et utendørs veggur, høyt, høyt over de travle storbygatene.

Høyere og høyere

Få bilder fra filmhistorien har blitt så ikoniske som der hvor Harold Lloyd henger høyt, høyt over den travle bygata kun etter viserne på skyskraperens klokke. Grunnen til at han henger der er den samme som ofte i filmene hans – den lille mann som forsøker seg på den amerikanske drømmen.

Kommende forestillinger

  • Søndag 31.10.2021 14:00 Kjøp
  • Søndag 28.11.2021 14:00 Kjøp
Se alle forestillinger

Denne gangen er Lloyd landsbygutten som nekter å gifte seg med sin forlovede før han har blitt storkar i byen. Gjennom sine brev og gaver gir han kjæresten inntrykk av at han er langt mer vellykket enn han i virkeligheten er. Noe som naturligvis gjør at hun kommer på besøk – tiden for giftemålet kan jo ikke være langt unna. I panikk koker Lloyd opp en vanvittig plan: Mot en klekkelig belønning skal han klatre opp hele fasaden på skyskraperen hvor han jobber. Baktanken er at den vanskelige delen av klatringen skal overlates til hans ekspertvenn. Vennen får politiet i hælene og blir stadig vekk forhindret fra å klatre, og snart befinner Lloyd seg på vei oppover skyskraperen.

Et imponerende filmstunt

Ikke bare blir dette stuntet utført på riktig, det aller meste gjør også Harold Lloyd selv. Selv 90 år senere, og etter utallige analyser, er scenen fortsatt like imponerende, kreativ og direkte skremmende. Høydeskrekk er på langt nær et dekkende begrep her.

Levende musikk

Tradisjonen tro viser vi stumfilmen på ekte vis. Cinematekets stumfilmpianist Kjetil Schjander Luhr improviserer all musikken til filmen, live i kinosalen.

Teknisk informasjon om filmen Høyere og høyere
Attributt Verdi
Spilletid 1t 13m (73 minutter)
Originaltittel Safety Last
Produsert USA 1923
Regi Fred C. Newmeyer, Sam Taylor
Medvirkende

Harold Lloyd, Mildred Davis, Bill Strothers m.fl.

Tale Stum
Aldersgrense Tillatt for alle
Visningsformat Blu-Ray
Bildeformat 1.33:1
1.33:1

Forestillinger

  • Søndag 31.10.2021 14:00 Lillebil Kjøp
  • Søndag 28.11.2021 14:00 Lillebil Kjøp